Finalistice za Miss Universe u Savudriji

Dvadeset finalistica priprema se u Savudriji (M. MIJOŠEK)
Dvadeset finalistica priprema se u Savudriji (M. MIJOŠEK)

Dvadeset djevojaka iz cijele Hrvatske prošle subote su u zagrebačkom hotelu Esplanade počele s pripremama za finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2014. Nastavak priprema odvija se ovih dana u Istri, točnije u Kempinski Hotelu Adriatic u Savudriji gdje su djevojke odradile najveći dio posla. Melita Fabečić, Miss Universe Hrvatske 2013. predala je krunu Zlatarne Dodić svojoj nasljednici na finalnom izboru Miss Universe Hrvatske 2104. koji će se održati u novoj Sportskoj dvorani Marina Cvetkovića u Opatiji u petak, 11. travnja.

Dvadeset finalistica koje ovih dana defiliraju Savudrijom i Istrom na izboru će nositi kupaće kostime Yamamay, večernje haljine Sherri Hill i cipele Baldinini. Djevojke su u utorak probavale kupaće kostime i haljine te cipele, a ujedno su iskoristile priliku upoznati se s ljepotama Istre, kaže organizatorica Marija Kraljević.

- Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu, u vlasništvu Donalda Trumpa i televizijske kuće NBC, sa sjedištem u New Yorku, i jedan od najstarijih izbora ljepote na svijetu s tradicijom dugom 62 godine. Mi ćemo u Hrvatskoj odabrati svoju 18. predstavnicu za ovaj prestižni izbor, kojeg uživo ili putem snimke prenosi više od 180 televizijskih kuća. Aktualna Miss Universe je Gabriela Isler iz Venezuele. Ona svoju godinu mandata živi u New Yorku, a osim "odrađivanja" crvenih tepiha i premijera, modnih revija i modnih kampanja, njena dužnost je suradnja s mnogim humanitarnim organizacijama uključenim u borbu protiv širenja virusa HIV-a, izjavila je Marija Kraljević iz Media Produkcije.

Finalistice izbora Miss Universe Hrvatske 2014. su Loreta Anđelić iz Osijeka, Tea Farkaš iz Požege, Matea Hunjed iz Vrbovca, Maruška Ožegović iz Drniša, Kristina Prišč i Maja Topić iz Orahovice, Linda Prelec i Anđela Marijanović iz Rijeke, Ivana Bašić, Andrea Generalić, Dora Vukušić i Petra Zubanović iz Splita te Nikolina Bakula, Meri Benčić, Ivona Hron, Katarina Ištef, Patricia Kožulj, Ivana Marijanović, Ivana Mišura i Sandra Šerbec iz Zagreba.

Jedna od navedenih natjecateljica bit će Miss Universe Hrvatske 2014. i ona će ove jeseni otputovati na svjetski izbor Miss Universe 2014. Ime zemlje domaćina biti će objavljeno uskoro. I ove godine glavna nagrada pobjednici Miss Universe Hrvatska je studij na prestižnoj Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) u Zagrebu, vrijedan 20.000 eura. (C. B. GALIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter