Finalisti podijelili pobjednički pehar

Plavi čempres kraj autobusne stanice
Plavi čempres kraj autobusne stanice

Tijekom protekle subote na plivalištu Mornar održana je 1. Memorijalni vaterpolo turnir "Robert Dorić". Turnir je bio amaterskog tipa, a igralo se po standardnim vaterpolo FINA pravilima. Prijavljeno je bilo osam ekipa i to: Vaterpolo klub Pula juniori, Jaja i kuraja, Time out, Orka, VK Delfin Veterani, Chuck Norris Team, Vodene kozice i Arena.

Poznati vaterpolisti

Kako pojašnjavaju organizatori iz VK Pula, prije početka utakmica izvukle su se dvije skupine, iz kojih su najbolje dvije ekipe ušle u polufinale. Jedan polufinalni par bili su Time out - Chuck Norris Team, a drugi Jaja i kuraja - Orka. U finale su ušle dvije pulske ekipe Time out i Jaja i kuraja, a utakmica je završila neriješeno 3:3 te su se obje ekipe složile da će tako i završiti utakmicu, bez pobjednika. Pobjednički pehar su potom zajednički predali supruzi i kćerki Roberta Dorića. Treće mjesto osvojila je riječka ekipa Orka.

Valja napomenuti da je turniru prisustvovalo, ali i igralo, mnoštvo poznatih osoba iz svijeta vaterpola poput proslavljenih nekadašnjih reprezentativaca Josipa Pavića, Vjekoslava Kobešćaka i Damira Burića, te Željka Šimca i drugih.

Inače, turnir se održavao u čast lani preminulog Roberta Dorića, koji je umro u 50. godini života. Bio je profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Veruda i poznati pulski sportski djelatnik. Imao je kratku epizodu u Rukometnom klubu Arena Jadrograd gdje je obnašao ulogu pomoćnog trenera, uspješno je posljednjih godina vodio i odbojkašice Verude.

Zaštitni znak vaterpola

Njegova najveća sportska ljubav i sport, s kojim ga svi poistovjećivali, bio je i ostao vaterpolo, čiji je bio svojevrsni zaštitni znak u Istarskoj županiji. Najduže vrijeme proveo je u VK Pula, a vodio je i VK UPAS Jadrograd i VK Arsenal. Uz Dorićevo ime vezan je i najveći uspjeh istarskog vaterpola kad je 2006. godine s UPAS Jadrogradom izborio plasman u Prvu hrvatsku ligu, u kojoj na žalost nije nastupio jer je klub odustao od tog natjecanja. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter