Finalisti iz Rio de Janeira u borbi za porečki naslov

Mirko Kliman (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Mirko Kliman (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Bolju završnicu Poreč Majorsa domaćini nisu mogli niti priželjkivati. U današnje polufinalne borbe u Red Bull Beach Areni kod odbojkaša ući će i finalisti Olimpijskih igara iz Rija, zlatni Brazilci Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt koji ujedno brane naslov u Poreču te srebrni Talijani Nicolai i Lupo. Ova se dva para sastaju međusobno u današnjem polufinalu u 12 sati, dok će sat vremena ranije u prvom polufinalnom susretu igrati Rusi Stojanovskij i Jarzutkin te Brazilci Solberg i Carvalhaes.

U prvom četvrtfinalnom susretu Rusi su u tri seta svladali poljski par, a tri su seta bila potrebna i Talijanima da svladaju otpor odličnih Amerikanaca Gibba i Crabba. Olimpijski pobjednici Alison i Bruno su se neočekivano namučili u osmini finala protiv Španjolaca dobivši drugi set 34:32, da bi u četvrtfinalu puno lakše prošli američku prepreku Brunner/Patterson. Posljednji su polufinale izborili Brazilci Solberg i Carvalhaes koji su u dva seta nadvisili Austrijance Dopplera i Horsta.

Odbojkašice su jučer popodne odigrale polufinalne susrete u kojima nije bilo mjesta niti za jedan njemački par, dok su prošle godine čak tri njemačka para ušla među najbolja četiri. Zato se ponovno u polufinalu našla 196 centimetara visoka Kanađanka Sarah Pavan koja ima dva srebra s Poreč Majora i silno želi porečko zlato. Ove godine je u paru s Melissom Humana-Paredes izborila novo finale nakon pobjede u dva seta nad Brazilkama Barbarom Seixas de Freitas i Fernandom Berti Alves. U drugom polufinalu slavile su Čehinje Barbora Hermannova i Marketa Slukova koje su u tri seta svladale Švicarke Tanju Hüberli i Ninu Betschart.

Polufinala odbojkaša igraju se danas u 11 i 12 sati na centralnom terenu. U 14.50 sati igra se susret za broncu, a veliko finale na rasporedu je u 16 sati. (Roberto Car)



Podijeli: Facebook Twiter