Finalisti i pobjednici Photodaysa u Malom salonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do 15. studenog u Malom salonu u Rijeci traje izložba radova finalista i pobjednika natjecaja hrvatskog festivala fotografije Photodays 2009. koji se održao u Rovinju u lipnju ove godine. Izloženo je cetrdesetak najboljih fotografija u dvanaest kategorija, koje je odabrao medunarodni ocjenjivacki sud medu 11.000 radova pristiglih na ovogodišnji, drugi po redu natjecaj, raspisan pocetkom godine u sklopu hrvatskog fotografskog festivala Photodays.

Nagrade su, prisjetimo se, pobjednicima urucene u lipnju u Rovinju, tijekom televizijskog prijenosa završne manifestacije fotografskog festivala. Tom je prilikom doajenki hrvatske fotografije Mariji Braut uruceno posebno priznanje, nagrada za životno djelo.

Medu finalistima i pobjednicima natjecaja našla su se poznata fotografska imena, ali i ona ciji je rad manje poznat, no  prepoznali su ga clanovi strucnog ocjenjivackog suda. Radovi su predstavljeni u kategoriji Ljudi, Novinska fotografija, Izdavaštvo, Moda, Slobodna tema, Oglašavanje, Fotomonografija, Arhitektura, Generirana fotografija, Priroda, Erotska fotografija te Portfolio.


Podijeli: Facebook Twiter