Finale za Čilića i Vekić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marin Čilić branit će u nedjelju naslov u londonskom Queen's Clubu kontra Andyja Murrayja, dok je Donna Vekić, 16-godišnja Osječanka, izborila drugi finale na WTA Touru u karijeri! Čilić je za 17. finale u karijeri svladao Australca Lleytona Hewitta, pobjednika Wimbledona 2002. i četverostrukog pobjednika Queen'sa, sa 6:4, 4:6, 6:2 poslije dva sata i 21 minute igre, dok je Andy Murray nadjačao Francuza Tsongu (4:6, 6:3, 6:2). Murray vodi 8-1 u međusobnim susretima...

Hrvatska tenisačica 16-godišnja Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Birminghamu nakon što je danas u polufinalu pobijedila Slovakinju Magdalenu Rybarikovu sa 7:6 (5), 1:6, 6:3. Mlada Osječanka je za pobjedu protiv 47. tenisačice svijeta trebala dva sata i 26 minuta. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, prošle godine u Taškentu je slavila Vekić.

U finalu će igrati protiv pobjednice dvoboja između Slovakinje Daniele Hantuchove i Amerikanke Alison Riske. Za Vekić će to biti drugi WTA finale u karijeri. Prošle godine je igrala u finalu Taškenta no izgubila je od Rumunjke Irine Begu. Time je postala najmlađa finalistica na WTA Touru još od 2006. godine kada je Tamira Paszek osvojila Portorož sa svega 15 godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter