Finale Ulice: Pobjednički pehar otišao u Sloveniju

Slavlje Slovenaca (M. ANGELINI)
Slavlje Slovenaca (M. ANGELINI)

Ekipa Auto Grosuplje slavila je na 24. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech", koji je tijekom proteklih 15 dana igran u Domu sportova "Mate Parlov".

Slovenski hakleri su do naslova u svom debitantskom nastupu na najmasovnijem istarskom haklerskom okupljalištu stigli pobjedom od 3:2 u finalu nad Pizzerijom Jupiter klinci, koji su tako i drugu godinu uzastopce ostali kratki na završnom ogledu.

Nakon nekoliko godina, finale je ispunilo očekivanje prepunog gledališta. Klinci su poveli pogotkom Prelčeca, da bi do poluvremena slovenski hakleri najprije poravnali preko Durgutovića, a potom i poveli golom Mitrakovića.

Pogotkom iz mrtvog kuta Jasprica je šest minuta prije kraja vratio stvari na početak, da bi 15 sekundi prije posljednjeg sučevog zvižduka, kad su svi već razmišljali o kaznenim udarcima, Jolić donio pobjedu Auto Grosuplju.

Bio je to Jolićev deveti gol na "Ulici" kojim se poravnao na vrhu ljestvice strijelaca s Valentinom Stepčićem, no priznanje namijenjeno prvom topniku turnira pripalo je igraču poraženih finalista koji je na "Ulici" odigrao jedan susret manje.

Jolić se utješio priznanjem za najboljeg igrača turnira, a iz pobjedničkih redova stigao je i najbolji čuvar mreže Asmir Alić.

Ogled za treće mjesto otišao je na stranu El stila SFC koji je nakon izvođenja sedmeraca svladao DLD motore.

Propuštena polufinalna prilika očito se još vrzmala po glavama haklera El stila, što su znali kazniti DLD-ovci koji su preko Badrova došli u vodstvo, no do poluvremena stvari je na početak vratio Reka, da bi potom u nastavku Peršić doveo u vodstvo El stil.

Kako se bližio kraj susreta, DLD je odlučio izvući golmana i tako krenuti po poravnanje, što je propustio naplatiti Šafradin.

Kazna je stigla 41 sekundu prije kraja kad je Raković zabio za 2:2 i odveo susret do kaznenih udaraca. Tu je čovjek odluke bio Kundović koji je zamijenio Starčića na golu El stila i zaustavio dva protivnička pokušaja, dok su od njegovih suigrača precizni bili Stanojević i Šafradin za konačnih 4:3.

Rezultat je to koji im je donio novčanu nagradu od pet tisuća kuna, dok su se DLD motori utješili s dvije tisuće.

U ranije odigranim polufinalnim susretima hakleri El stila SFC propustili su priliku kakva se rijetko pruža. Bio je to ogled dvije ekipe koje do polufinala nisu primile niti gol i kad u jednom takvom dvoboju tvrdih obrana na "veliki odmor" odeš s vodstvom 2:0, to je kapital koji se mora oploditi.

No, sve dobro što je El stil napravio u prvom dijelu kad je poveo golovima Šafradina i Imšireveća, "prosuo" je odmah početkom nastavka kad su hakleri Auto Grosuplja ubacili u višu brzinu te preko Mitrakovića i Rusmira vratili stvari na početak.

Kako se mreže više nisu tresle, prišlo se izvođenju kaznenih udaraca u kojima je psihološka prednost bila na strani slovenskih haklera, što se potvrdilo kad su Imširević i Peršić promašili sedmerce.

U drugom ogledu nije bilo previše nedoumica i klinci Pizzerije Jupiter su na krilima trostrukog strijelca Valentina Stepčića izborili drugo uzastopno finale na "Ulici".

Finale 24. "Ulice": Auto Grosuplje - Pizzeria Jupiter klinci 3:2 (2:1). Suci: Vasiljević (Valbandon) i Manojlovski (Štinjan). Strijelci: 0:1 Prelčec (6'), 1:1 Durgutović (8'), 2:1 Mitraković (14'), 2:2 Jasprica (34'), 3:2 Jolić (40').

AUTO GROSUPLJE: Alić, Durgutović, Struna, Mitraković, Rusmir, Mišković, Adrinjek, Jolić.

PIZZERIA JUPITER KLINCI: Posavac, Kamber, Stepčić, Strineka, Glavaš, Jasprica, Tanković, Hasanbegović, Mehić, Prelčec, Zgrablić. (Ivica CEROVAC, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter