Finale SP-a u rukometu: Katar - Francuska 22:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski rukometaši osvojili su naslov svjetskih prvaka svladavši u finalu u Dohi domaćina Katar s 25-22 (14-11).

Francuzi su očekivano došli do zlata i sa petim svjetskim naslovom postali najuspješnija rukometna reprezentacija svih vremena. Uz naslov svjetskih prvaka, Francuzi su aktualni olimpijski i europski prvaci, dok je Katar prva azijska reprezentacija koja je igrala u finalu.

Dugoočekivano finale potvrdilo je francusku dominaciju, francuski izbornik Claude Onesta brzo je našao rješenje za Katarce, koje je vodio bivši španjolski izbornik Valero Rivera. U 23. minuti Francuzi su poveli sa šest razlike (13-7), a olimpijski i europski prvaci su u prvom dijelu pokazali "svemirsku" obranu. Katarci su u drugom dijelu pokazali bolju igru, ali francuska pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Nikola Karabatić (5), Daniel Narcisse (4) i Valentin Porte (4) predvodili su Francuze, dok je kod Katar Žarko Marković postigao sedam, a Rafael Capote šest pogodaka.

Poljski rukometaši osvojili su broncu svladavši u utakmici za treće mjesto Španjolsku nakon produžetka 29-28 (24-24, 13-13). Hrvatska reprezentacija je na ovom prvenstvu osvojila šesto mjesto i tako osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter