Finale "Pula pjeva" u direktnom prijenosu na internetu

Maja Šebelić - prošlogodišnja pobjednica u kategoriji viših razreda osnovnih škola (Arhiva)
Maja Šebelić - prošlogodišnja pobjednica u kategoriji viših razreda osnovnih škola (Arhiva)

Sve je već spremno za audicije trećeg Dječjeg pjevačkog festivala Pula pjeva, na koje se osnovci i srednjoškolci mogu prijaviti do četvrtka. Audicije će se održati u dvorani Društva Naša djeca (Radićeva 22) u petak od 17 sati za učenike viših razreda osnovnih škola te u subotu od 10 sati za osnovce iz nižih razreda, a od 11.30 za srednjoškolce.

Važno je druženje

Mlade talente i zaljubljenike u glazbu ocjenjivat će i korisne im savjete dati Sofija Cingula i Sabina Vidulin, profesorice Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile, zatim Gabrijela Galant Jelenić iz grupe Nola, kantautorica Elis Lovrić te glazbenik, multiinstrumentalist Franko Krajcar. U žiriju bi trebalo biti i šesto popularno estradno ime, ali budući da su pregovori još uvijek u tijeku, ono je zasad tajna. O svemu su tome na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Komunalnoj palači govorile pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i voditeljica projekta Irena Peruško, tajnica Društva Naša Djeca Ileana Zahtila Blašković i voditeljica Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula Tatiana Giorgi.

- Pula je tradicionalno grad s bogatom glazbenom i kulturnom scenom. Glazbenom pričom "Pula pjeva" mladima želimo tu tradiciju približiti na drugačiji način i omogućiti im da izraze svoje glazbeno i kreativno umijeće, pokažu što su naučili, izgrade samopouzdanje i samopoštovanje, druže se i sklapaju nova, trajna prijateljstva. Natjecateljski dio je u svemu tome doista u sasvim drugom planu, objasnila je Peruško i napomenula da za festival i ove godine vlada veliki interes.

Jedan od ciljeva je povezati sve glazbene i obrazovne institucije pulskog područja, rekla je također te je zahvalila na podršci i suradnji roditeljima i profesorima glazbene kulture.

Finale u svibnju

Tatiana Giorgi je najavila da će, nakon audicija, uslijediti polufinale koje će se održati 5. ožujka u 11 sati u dvorani Društva Naša djeca. Veliko finale je zakazano za 7. svibnja na pozornici Istarskog narodnog kazališta, gdje će finalisti nastupiti uz glazbenu pratnju mladih polaznika Čarobne frule, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i Muzičke akademije. Ulaz će biti slobodan. Giorgi je spomenula i da će završnicu snimati MedVid produkcija, koja će omogućiti live streaming, odnosno prvi put praćenje ovog događaja uživo na internetu. Medijski pokrovitelji su HRT - Radio Pula i radio Soundset Giardini.

Zahtila Blašković je podsjetila da je DND nositelj aktivnosti vezanih za Grad Pulu - prijatelj djece i Dječje gradsko vijeće, pa je tako partner i u ovom projektu u kojemu su najmlađi, osim kao sudionici, uključeni u sve razine organizacije. Dosad su članovi Dječjeg gradskog vijeća birali svog favorita među izvođačima, dok će u ovogodišnjem izdanju za najboljeg i najsimpatičnijeg glasati publika. Mladi će vijećnici biti angažirani upravo oko provođenja glasanja te kao hostese.

Projekt podržava i provodi Grad Pula, uz organizacijsku potporu i stručno vodstvo Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula i pulskog Društva Naša djeca. Za njegovu je realizaciju imenovan Koordinacijski odbor, a stručne i administrativne poslove obavlja Upravni odjel za društvene djelatnosti.

Kako se prijaviti

Zainteresirani mogu prijavnicu "skinuti" sa službenog web portala Grada Pule (www.pula.hr) ili dobiti u školi, od učitelja glazbene kulture te je popunjenu poslati na e-mail adresu [email protected]. Na istom će mjestu biti objavljeni rezultati audicija, a tu su i detaljne informacije o festivalu. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter