Finale Photodaysa 6. lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od jucer su poznata imena finalista velikog fotografskog natjecaja Photodays koji ce se u Rovinju održati 5. i 6. lipnja, a tada ce se proglasiti pobjednici i pobjednicke fotografije.
U kategoriji fotomonografije u finalu su Bachrach & Krištofic s "Dvostrukom igrom", Ivan Posavec s djelom "Posavec fotografije" i Ivo Pervan s "Bojama Hrvatske". Nina ?urdevic s "Quorumom", Stanko Abadžic s djelom "Povijest jednog putovanja" i Udruga 100lica - Vedran Marjanovic, Danijela Stambolija, Ivan Sekol, Zvonimir Lusch - sa "100lica stolica" finalisti su u kategoriji izdavaštva.
Što se tice kategorije moda, finalisti su Bruna Kazinoti s "Tank Modom (4)", Mladen Šaric s djelom "Boudoir Noir" i Tomislav Može s djelom "Mia".
Ana Lorencin s djelom "Oci su ti ocean", Mario Javorcic sa "Stanovništvom grada Korcule" i Vedran Marketic s "Našim istovjetnim ljetima" u završnici su u kategoriji ljudi, a u kategoriji novinske fotografije do završnice su došli Igor Sambolec sa "Svakodnevicom", Nenad Reberšak s "Bojama" i Paun Paunovic s djelom "Hrvatska - Nizozemska".
U kategoriji slobodne teme najbolji su Ana Lorencin s "Kolekcijom", Davor Šaric s "Ciklusom nevidljivo" i Petar Trinajstic s djelom "Gradnja brodskog trupa". Što se tice oglašavanja, finale su izborili Dag Šola Oršic s djelom "Imago T-com" i "McCann Cappy" te Sandra Vitaljic s djelom "Ice tea".
Aleksandar Nedic sa "Sofom", Branko Juricic s "Victims of love" i Fotovideo klub 35mm Križ - Ana Sovic, Boris Kržic, Ante Žaja, Maja Mihelja, Luka Klun, Zvonimir Petrec, Klara Šimic, Valentina Blaguševic, Kristina Belcic, Danijela Huljenic, Dario Nikšic, Tin Klasic, Goran Pugar, Saša Pavlek - s "Kravom" najbolji su u generiranoj fotografiji, a u arhitekturi Aleksandar Nedic s djelom "Wildride", Damir Matijevic s "Prozorom" i Mario Romulic te Dražen Stojcic s "Hangarom smrti".
Najbolji radovi što se tice prirode jesu oni Maje Strahije "Forgotten Playground", Maria Šebetovskyjeg "Centimetar do slobode" i Vedrana Marketica "Ispostavilo se da ...".
U kategoriji erotske fotografije najbolji su Damir Bortek s "Mrežom", Sebastijan Vojvoda s "Hotelom Belveder" i Krešimir Mitrovic s "Phone Booth".
I naposljetku, u kategoriji portfolio finalisti su Thea Akelic, Luka Baljkas i Petra Pocanic.


Podijeli: Facebook Twiter