Finale MMA lige: Dva pulska trojanca u kavezu

Patrick Pereša, Zelg Galešić i David Vasić u teretani In cagea
Patrick Pereša, Zelg Galešić i David Vasić u teretani In cagea

Večeras se u Zagrebu, u West Gate centru, održava finalna večer MMA lige. Riječ je o mješovitim borilačkim vještinama (mixed martial arts) u kojima će svoje umijeće, među deset natjecatelja, pokazati i dva Puljana Patrick Pereša i David Vasić iz kluba Trojan Istra. Oba je u proteklih sedam mjeseci trenirao Zelg Galešić, voditelj kluba Trojan i vrhunski MMA borac. Pereši će ovo biti treći meč u ligi jer je pretkolo prošao bez borbe, a Vasiću četvrti.

U najnižoj kategoriji, do 70 kilograma, borit će se, dakle, 21-godišnji Pereša i 19-godišnji Marko Burušić iz UFK-a Novi Zagreb, dok će u srednjoj kategoriji Puljani moći pratiti finalnu borbu, kažu, impresivnog parteraša Vasića i Antonija Mijatovića iz Olimp Ban Teama. S obzirom na to da je Vasić pobijedio već dvojicu iz istog, ujedno i najbrojnijeg kluba u ligi, prozvan je Ban hunterom.

-Točno je da sve borbe završavaju u prvoj rundi, ali mislim da su obojica spremna u potpunosti. Intenzivno su trenirali, a u posljednje vrijeme i dosta kasno jer smo s treninzima počinjali u ponoć. Preostali su još zadnji detalji, poput skidanja kila, istaknuo je Galešić te dodao da su sve pripreme odrađene u sportskom klubu In cage u Galižani.

S obzirom na to da će on mečeve komentirati iz studija, u kutu će s pulskim borcima biti Denis Vojniković i Davor Jugovac, također treneri u klubu Trojan.

- Pereša je mlad, ima svega 21-godinu, ali je u toj kategoriji i najiskusniji borac koji je dva meča odradio i u inozemstvu, pa je stoga otpočetka i favorit te kategorije. S druge strane, meč Vasića i Mijatovića bit će otvoren jer, iako Vasić ima zadatak spustiti protivnika u parter, to će biti teško jer je Mijatoviću sportska baza hrvanje. I Mijatović je do finala došao bez poraza i obojica su favoriti. No, naši su borci koncentrirani na borbe. Želim reći i jedan važan podatak, a to je da nam treba samo jedna pobjeda pa da Trojan bude najuspješniji klub MMA lige ove sezone. Dakle, jedna pobjeda klub Trojan stavlja na tron najuspješnijeg u Hrvatskoj, istaknuo je nadalje Galešić.

Valja reći da je klub Trojan u MMA ligu ušao sa šest boraca, dok je preostalih 28 klubova iz velikih sredina, poput Zagreba, Osijeka i ostalih velikih hrvatskih gradova, a svi su došli s deset boraca. Stoga bi uspjeh ovog pulskog kluba bio značajniji i na ponos sredini u kojoj djeluje. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ/Snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter