Finale Kupa: Rijeka na Kantridi brani prednost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trener Rijeke Matjaž Kek po običaju je sakrio od javnosti svoja razmišljanja o sastavu koji će danas od 20 sati na krilima povoljnog rezultata iz prve utakmice i uz podršku deset tisuća navijača jurnuti na peti trofej u klupskoj povijesti.

Zna se da sigurno neće biti Ivana Krstanovića (žuti kartoni), Darija Kneževića, Mate Maleša i Luke Marića (ozljede). Upitno je i zdravstveno stanje Andreja Kramarića, Marina Leovca i Vedrana Jugovića, a neupitno da se Anas Sharbini lišio problema sa žuljevima i noktom. Grobnički veznjak istrčao je u Maksimiru protiv Lokomotive nakon gotovo jednomjesečne stanke i vratio se u konkurenciju za momčad koja će danas krenuti u pohod na Rabuzinovo Sunce. Odluka o tome hoće li početi utakmicu je kao i uvijek na treneru Keku.

- Sigurno da je ovo posebna utakmica za sve nas, jedva čekamo da počne uzvratna utakmica u koju ulazimo s pozitivnim rezultatom i uvjerenjem da možemo pred našim navijačima na Kantridi dignuti taj trofej, govori Anas. "Sve se posložilo, svi preduvjeti su tu. Imamo odličnu momčad, bit će pun stadion i daj Bože da se ostvari ono što svi želimo. Iako, neće biti lako, ali imamo pravo na nade s obzirom na to kako igramo u zadnje vrijeme i kako smo odigrali utakmicu u Maksimiru."

Prednost iz Maksimira na papiru je značajna, ali može se vrlo brzo istopiti.

- Dobiti 1:0 u gostima je lijep rezultat kad se igra na dvije utakmice, međutim kad gledaš s druge strane, Dinamu igra svaka pobjeda, a svaka više od jednog gola donosi im trofej. Šef će sigurno najbolje znati kako se suprotstaviti i kako zaigrati nakon prve utakmice. Međutim, kad se gleda naša forma i kako smo igrali prvu utakmicu, onda treba reći da smo mi blagi favoriti, uvjeren je Sharbini.

Dinamo danas mora jurišati na pobjedu ne bi li dohvatio toliko željeno Rabuzinovo Sunce.

- Pred nama je vjerojatno najljepša utakmica ove sezone. Pred punom Kantridom očekujem feštu nogometa. Naravno, nakon prve utakmice u Zagrebu, uteg lagano preteže na stranu Rijeke, objašnjava trener Dinama Zoran Mamić.

"Modri" su se našli u sličnoj situaciji kao na početku sezone, kad su u trećoj rundi kvalifikacija Lige prvaka pokušavali nadoknaditi domaći poraz u srazu s bečkom Austrijom. Na gostovanju su pobijedili s golom razlike (3:2), ali to nije bilo dovoljno za prolaz.

- Tamo je ulog bila Liga prvaka, a ne treba zanemariti ni financijski dio te priče. Sad ćemo napraviti sve da okrenemo rezultat i vratimo se kući pjevajući. Nije isto kad se osvoji dvostruka kruna ili samo jedan trofej. Nadam se da ćemo na Kantridi imati dovoljno snage i moći da osvojimo Kup, dodaje maksimirski šef struke.

Penali bez produžetaka

Maksimirskih 0:1 znači da će Rijeka pobjednik Kupa Hrvatske postati u slučaju svake svoje pobjede i remija u uzvratu. "Modrima", pak, slavlje može donijeti isključivo pobjeda, počevši od one od jednog gola razlike uz najmanje dva postignuta gola. Rezultat 0:1 značio bi da će se nakon 90 minuta prići izvođenju jedanaesteraca. (I. VOLARIĆ, D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter