Finale Kupa – prva na Maksimiru, uzvrat na Kantridi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva utakmica finala hrvatskog nogometnog Kupa između Dinama i Rijeke igrat će se na stadionu Maksimir, 7. svibnja, a uzvrat je sedam dana kasnije na Kantridi, odlučeno je danas ždrijebom na presici Hrvatskog nogometnog saveza u hotelu Double Tree by Hilton.

Prilikom ždrijeba asistirali su predstavnici klubova pa je tako predstavnik Dinama Davor Bukovina promiješao kuglice, a izvukao ih je direktor Rijeke Srećko Juričić.

"Nismo imali nikakvih želja uoči ždrijeba, ali drago mi je što je uzvrat na Kantridi", kazao je Juričić, dok je Bukovina dodao: "Očekujemo spektakl u obje utakmice. U finalu se sastaju dvije najbolje hrvatske momčadi ako se gleda pozicija na ljestvici. Radujemo se utakmicama sa super jakom Rijekom".

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović najavio je da će Savez iduće godine marketinški jače popratiti te pokušati "izbrendirati" Kup, ne bi li to natjecanje dobilo jači značaj, važnost i dimenziju.

Dinamo je rekorder s 12 naslova pobjednika Kupa i još četiri finala, dok je Rijeka tri puta bila u finalu Kupa, a dva puta slavila, zadnji put 2006. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter