Finale Kupa Istre: Novigrađani obranili naslov

Sandro Ugrina (M. MIJOŠEK)
Sandro Ugrina (M. MIJOŠEK)

Finale Kupa Istre: Novigrad - Funtana 2:0 (1:0). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 500. Sudac: Zoran Mijatović (Pula) ? 6,5. Pomoćnici: Bunčić (Poreč) i Pavlović (Rovinjsko Selo). Strijelci: 1:0 Vrdoljak (17'), 2:0 Tatar (57'). Žuti kartoni: Vrdoljak, Ugrina (Novigrad), Ćamili, Živko, Prpić, Popović, Jusić, Krijan (Funtana). NOVIGRAD: Beblek 6,5 (od 90. Melon -), Kotiga 6,5 (od 67. Sinčić 6,5), Višković 7 (od 77. Živulić -), D. Valenta 6,5, Mileusnić 6,5, Mehmedagić 7 (od 89. Beletić -), Vrdoljak 7, Ugrina 7 (od 84. Devović -), Tatar 7,5 (od 80. Tomašević -), Ćorić 6,5 (od 61. E. Valenta 6,5), Grbac 7. FUNTANA: Milocani 6,5, Prpić 6 (od 90. Palinkaš -), Vidović 6 (od 61. Žiković -, od 77. Jugovac -), Jusić 6, E. Štifanić 6 (od 80. Struja -), Popović 6 (od 87. M. Štifanič -), Krijan 6 (od 89. Bilandžić -), Ćamili 6, Živko 6, Ferlin 6,5, Lajtman 6,5.

Harmonika, bubnjevi, trube, vuvuzele, svi navijački rekviziti danas su bili potpora pjesmi koja se orila na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" na kojem su u finalu Kupa Istre snagu odmjerili Novigrad i Funtana. Dva navijačka tabora sastavljena od pripadnika svih generacija, od onih najmlađih članova klupske škole nogometa, pa sve do prekaljenih "tifoza", nisu štedjela glasnice kako bi svojim ljubimcima dali taj toliko potrebni impuls i bili njihov dvanaesti igrač koji će ih pogurati do pobjede. Na kraju je bijeli tabor bio sretniji od crvenog i mogla je krenuti pjesma: "Funtano znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj."

Na terenu očekivana slika, dominacija branitelja naslova pobjednika Kupa Istre i vodeće trećeligaške družine koja je od prvog sudačkog zvižduka trećeplasiranu momčad Prve ŽNL "stisnula" na njenoj polovici te polako plela mrežu oko gola Milocanija. No, prvo uzbuđenje dogodilo se na suprotnoj strani kad je u šestoj minuti nakon brze kontre Ferlin, uz pomoć golmana Bebleka koji je uspio dodirnuti loptu, pogodio prečku. Eventualni pogodak mogao je susret odvesti u sasvim drugom smjeru, ovako je vodeći gol Novigrađana visio u zraku i na kraju pao u 17. minuti.

Mehmedagić je s 20-metara uputio udarac kojeg je Milocani kratko odbio, a pored uspavane obrane Funtane Vrdoljaku nije bilo previše teško s nekoliko metara gurnuti odbijanac kroz noge protivničkom čuvaru mreže. Vodeći pogodak dao je dodatnu snagu Novigrađanima koji su nastavili s prijetnjama, ali Mehmedagić (24'), Ćorić (25') i Ugrina (40') nisu iz izglednih prilika uspjeli zatresti mrežu. Pošlo je to za glavom Mehmedagiću u posljednjoj minuti prvog dijela, no na asistenciju svog pomoćnika Pavlovića glavni sudac Mijatović taj je pogodak poništio i na odmor se otišlo s 1:0. Bio je to rezultat koji je Funtanjanima nudio nadu za preokret, no nju je u 12. minuti nastavka ugasio Tatar koji je nakon brze kontre došao do ruba kaznenog prostora i kad mu nitko od protivničkih igrača nije izišao u blok, mirno naciljao i svladao nemoćnog Milocanija.

"Tko ne skače iz Funtane je", moglo se zaćuti iz novigradskog tabora, koji je želio vidjeti još poneki gol te je zapjevao "pet komada, to je naša nada". Želja im nije bila uslišena premda je prilika bilo, a najbliže pogotku stigao je u samoj završnici "rezervist" Devović koji je odmah po ulasku na teren zatresao prečku, no to nije smetalo razdragane Novigrađane da po okončanju susreta zagrme "večeras je naša fešta". A ni u navijačkom taboru Funtane, porazu usprkos, nije bilo previše tuge. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter