Finale Wimbledona igrat ce Federer i Murray

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Finale Wimbledona u nedjelju igrat ce šesterostruki pobjednik Švicarac Roger Federer i Britanac Andy Murray. Federer je u prvom polufinalu nadigrao prošlogodišnjeg pobjednika i prvog igraca svijeta Srbina Novaka ?okovica sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:3, dok je Murray svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:5.

Federer ce u nedjelju po osmi put zaigrati u finalu najveceg teniskog turnira na svijetu, ali po prvi put nakon tri godine. U dosadašnjih sedam finala šest je puta bio uspješan, a jedini poraz doživio je od Rafaela Nadala 2008.

U slucaju pobjede u finalu Federer ce se izjednaciti s Amerikancem Peteom Samprasom koji je jedini dosada sedam puta osvajao Wimbledon, te ce se u ponedjeljak na novoj ATP ljestvici vratiti na prvo mjesto.

Murray je u cetvrtom uzastopnom polufinalu po prvi put stigao do finala i tako postao prvi Britanac nakon 74 godine i Bunnyja Austina koji ce zaigrati u finalu Wimbledona. U nedjelju ce pokušati postati prvi domaci igrac koji je osvojio Wimbledon nakon Freda Perryja 1936. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter