Finale Gourmet Toura u Šišanu i Rovinju

Marino Deković, Gorana Mihovilović i Dušan Černjul (P. LUKEŽ)
Marino Deković, Gorana Mihovilović i Dušan Černjul (P. LUKEŽ)

Završnica Istra Gourmet Toura najavljena je danas u Šišanu jer će se u tamošnjem restoranu hotela Velanera ovog četvrtka u 19 sati održati pretposljednja večera u sklopu ove manifestacije. Završna večera će se pak 21. ožujka u 19 sati održati u restoranu Feral u Rovinju, a obilježavanje kraja akcije slijedi 7. svibnja u Pazinu, na sedmoj manifestaciji Gastro okusi Istre.

Manifestaciju organizira Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije te su se dosad dvaput mjesečno, počevši od siječnja, održavale večere s prigodnim menijem po promotivnoj cijeni od 120 kuna po osobi. Dosad su prigodne večere bile u Poreču, Labinu, Gračišću i Buzetu.

O rezultatima i daljnjim planovima govorili su vlasnik Velanere Dušan Černjul, ujedno predsjednik županijskog Ceha ugostitelja, te vlasnik Ferala Marino Deković i stručna suradnica za cehove u Obrtničkoj komori Istarske županije Gorana Mihovilović.

- Ova je manifestacija bila vrlo uspješna, čak i iznad naših očekivanja. Akcija ponovno kreće ujesen, bit će oplemenjena, a postigli smo cilj i nadamo se da će akcije biti i dalje dobre i uspješne za promociju enogastronomije Istre uz domaće namirnice, rekao je Černjul. Najavio je da će se akcije vjerojatno održavati češće te će u njima sudjelovati više ugostiteljskih objekata. Istaknuo je da, iako je manifestacija zamišljena i kao druženje ugostitelja, na večere su pozvani svi koji žele doći, uz prethodnu najavu.

Velanera će u četvrtak nuditi riblji i mesni meni, od aperitiva i predjela do deserta, a neka od jela koja će se naći na tanjurima su njoki s prokulicama i obrazinom istarske svinje ili pak kozice i artičoke u maslinovom ulju i parmezanu te mašnice s lososom i brokulama u gorgonzoli. Dva menija ponudit će i restoran Feral 21. ožujka, u mesnom primjerice teleći ombolo u umaku od finih trava na tostiranoj skuti ili pak domaće torteline s buzarom od rakova i kaneštrela u ribljem meniju. U oba će se ugostiteljska objekta u sklopu menija nuditi birana istarska vina. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter