Finale filmske potjere: Pronađena odbjegla vozačica

Prometna nesreća u ulici Bruna Kosa (T. TIDIĆ)
Prometna nesreća u ulici Bruna Kosa (T. TIDIĆ)

Policija je nakon četiri dana ušla u trag vozaču, odnosno vozačici koja je u subotu, 20. rujna, bježala policiji po pulskim ulicama i pritom razbila više automobila u Kosovoj ulici.

Naime, utvrđeno je da se radi o 23-godišnjoj djevojci iz Pule koja je u subotu počinila više prekršaja i izazvala prometnu nesreću, pobjegla s mjesta događaja. Djevojka je u utorak uhićena i privedena na Prekršajni sud u Puli, gdje joj je presudom određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana.

Podsjetimo da je policijska patrola u subotu oko 20.45 sati pokušala zaustaviti automobil Fiat Tipo pulskih oznaka u Ulici starih statuta u Puli, no vozačica je stisnula gas i pobjegla. Za njom je krenula potjera, a odbjegla vozačica se kretala Amfiteatarskom ulicom i Ulicom Dubrovačke bratovštine prema Vukovarskoj, gdje je počinila više prometnih prekršaja, od čega prolazak kroz crveno svjetlo te vožnju u suprotnom smjeru. U Kosovoj ulici je zbog neprilagođene brzine udarila vozilom u zid, a potom je nastavila vožnju te u istoj ulici udarila i oštetila šest automobila pulskih oznaka.

Nakon što je prouzrokovala prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna, vozačica se udaljila pješice s mjesta događaja. Promet je radi očevida i uklanjanja vozila dijelom Kosove ulice, od raskrižja sa Valvazorovom do raskrižja s Kirčevom ulicom bio obustavljen od 20.50 do 22.30 sati. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter