Final four: Porečke odbojkašice protiv Azene

Porečanke u polufinalu s Azenom (J. PREKALJ)
Porečanke u polufinalu s Azenom (J. PREKALJ)

Pred odbojkašicama Poreča vrhunac je godine i karijere, dvije najvažnije utakmice dosadašnjih vrlo uspješnih nastupa kroz koje su se od ekipe regionalnog značaja promovirale u jedan od trenutno najkvalitetnijih ženskih odbojkaških kolektiva u Hrvatskoj.

Taj će epitet Porečanke nastojati potvrditi sutra i prekosutra u rovinjskoj Valbruni u kojoj će biti održan završni turnir Kupa Hrvatske na kojem će djevojke iz porečkog Velog Jože nastupiti prvi put u svojoj povijesti. Prvu prepreku na "final fouru" djevojkama trenera Miodraga Stojakovića u sutrašnjem polufinalu predstavlja Azena koja im, sudeći prema dosadašnjim rezultatima, očito "leži". Porečanke su dobile sva četiri dosadašnja prvenstvena susreta protiv Goričanki i sad se nadaju da jednako uspješno mogu odigrati i peti, dosad najvažniji.

"Recept" kako nadvisiti Goričanke porečke odbojkašice očito u rukama imaju i samo je važno da "glavama" od prve minute budu "u utakmici", zaigraju angažirano i borbeno kako one najbolje znaju i onda bi sebi za sutra mogle priuštiti nešto duže spavanje. Susret za treće mjesto u subotu se igra već od 11 sati, a finale je na programu nešto kasnije, od 14 sati.

- Igrati ovako važne utakmice i to u svom gradu bit će za mene svakako poseban osjećaj - veli tehničarka Marcella Šaini, Rovinjka iz redova Poreča, koja će u svome gradu odigrati svoje dvije najznačajnije utakmice u seniorskoj karijeri koja je za nju tek na početku.

Šaini se slaže da je i sam plasman Poreča na završni turnir veliki uspjeh, ali naravno, kao i sve njene kolegice iz ekipe, samo time neće biti potpuno zadovoljna.

- Izboriti najmanje finale i to u Rovinju bio bi za sve nas ogroman uspjeh, za mene poseban. I već kad smo stigle do tog "final foura", učiniti ćemo sve da zaigramo u toj utakmici u kojoj se želimo boriti za svoj prvi seniorski trofej. (Kristijan KLARIĆ)

RASPORED
Petak (polufinala)
Rijeka - Mladost (17); Poreč - Azena (20)
Subota
Za 3. mjesto (11); Finale (14)


Podijeli: Facebook Twiter