Final Four: Odbojkašice Rovinja poražene od Kaštelanki

Samuel Benussi sa svojim igračicama (D. MEMEDOVIĆ)
Samuel Benussi sa svojim igračicama (D. MEMEDOVIĆ)

Pored toga što su rovinjske odbojkašice na završnicu Kupa Hrvatske u Zagreb otputovale optimistički, u polufinalu protiv Marine Kaštela nisu izdržale pritisak i bolju igru protivnica. Odmah na početku do izražaja su došli kvaliteta i iskustvo Kaštelanki koje su preko Uljević, Ćurak i Vranković povele 10:3 i držale sve konce igre i rezultata u svojim rukama. Pokušavao je trener Samuel Benussi izmjenama i minutama odmora usporiti razigrane Kaštelanke, ali poslije 19:7 slab prijem Rovinjki učinio je svoje.

Ipak, na početku drugog seta Ćorić, Ćosić i Černjeka pokušavaju povezati igru i poslije 1:4 uspijevaju igračice Rovinja doći do 7:8, kad ponovo Vidović, Miljak i Botić čine seriju od pet poena, dok Rovinjke nikako da povežu igru te uspijevaju doći do tek 17 poena. Neiskustvo i ozljede uzeli su svoj danak, pa ni u trećem setu pojedine Rovinjke nisu mogle dati sve od sebe. Igračice iz Kaštela povele su 8:2 i 18:7, pa je vrlo brzo postalo jasno da će Marina Kaštela danas (19 sati) igrati u finalu Kupa.

Polufinale kupa Hrvatske za odbojkašice: Rovinj - Marina Kaštela 0:3 (14:25, 17:25, 11:25). Dom odbojke Bojan Stanić. Gledatelja: 200. Sutkinje: Zidanić i Kramar-Šandl (obje Zagreb).

ROVINJ: Cvitić, Rupčić, Ćopić, Ljutić, Chrismanich, Ćosić, Radunić, Selimović, Ćorić, Černjeka, Todorović (L).

MARINA KAŠTELA: Barić, Botić, Šiško, Jurić (L), Rajković, Vranković, Uljević, Nikpalj, Vukić, Ćurak, Levak, Miljak. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter