Final Fight: Jurkovic sredio Catinasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svoj prvi nastup u tekucoj godini jedan od najboljih hrvatskih kickboxera, Igor Jurkovic iz poreckog Kinga, uspješno je okoncao pobjedom. Jurkovic je na manifestaciji Final Fight, održanoj u splitskom SC-u Gripe, nakon tri runde iscrpljujuce borbe jednoglasnom odlukom sudaca na bodove pobijedio iznimno tvrdog, tri godine mladeg i deset kilograma težeg 24-godišnjeg Rumunja Raula Catinasa.

Ljubitelji kickboxinga u Splitu su zaista mogli uživati u poslastici veceri. Catinas je bolje otvorio ogled, nastojao od pocetka opasnim krošeima stici do pobjede nokautom. No, nakon višeminutne stanke zbog puknuca jednog konopca ringa sredinom prve runde, Jurkovic je krenuo vrlo pametnom taktikom - korištenjem koljena u klincu kao svog glavnog oružja, te je od druge runde poceo okretati mec na svoju stranu i do kraja zasluženo pobijedio.

Oba su suparnika kraj sjajne borbe, iscrpljujuce bitke od svih devet minuta, docekala krvavih lica, ali na nogama.

- Bilo je zaista teško stici do ove pobjede, zborio je odmah nakon susreta Jurkovic. "Raul je zaista kvalitetan borac, no uspio sam primijeniti svoj takticki plan i koristiti koljena u bliskoj borbi i ne se upuštati u veliku razmjenu udaraca s njim, jer bih time uletio u njegov 'domaci teren'. Ni publiku u Splitu ni onu pred televizijskim ekranima nisam ovom prigodom želio nipošto razocarati, premda mi je dva tjedna prije borbe na treningu pukla šaka. No, uspjeli smo je za ovaj mec dobro bandažirati", rekao je Jurkovic. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter