Final fight: Igor Jurković sredio Raula Catinasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svoj prvi nastup u tekućoj godini jedan od najboljih hrvatskih kickboxera, Igor Jurković iz porečkog Kinga, uspješno je okončao pobjedom.

Jurković je na manifestaciji Final Fight održanoj u splitskom SC Gripe nakon tri runde iscrpljujuće borbe jednoglasnom odlukom sudaca na bodove pobijedio iznimno tvrdog, tri godine mlađeg i deset kilograma težeg, 24-godišnjeg Rumunja Raula Catinasa.

Ljubitelji kickboxinga su u Splitu mogli zaista uživati u poslastici večeri. Catinas je bolje otvorio ogled, nastojao od početka opasnim krošeima stići do pobjede nokautom.

No, nakon višeminutne stanke zbog puknuća jednog konopca ringa sredinom prve runde, Jurković je krenuo vrlo pametnom taktikom korištenjem koljena u klinču kao svog glavnog oružja, te je od druge runde počeo okretati meč na svoju stranu i do kraja zasluženo pobijedio.

Oba su suparnika kraj sjajne borbe, iscrpljujuću tešku bitku od svih devet minuta, dočekala krvavih lica, ali na nogama.

"Bilo je zaista teško stići do ove pobjede.", zborio je odmah nakon susreta Jurković. "Raul je zaista kvalitetan borac protiv kojeg sam uspio primijeniti svoj taktički plan i koristiti koljena u bliskoj borbi, a ne se upuštati u veliku razmjenu udaraca s njim jer bih time uletio u njegov "domaći teren".

Ni publiku u Splitu ni onu pred televizijskim ekranima nisam ovom prigodom želio nipošto razočarati, premda mi je dva tjedna prije borbe na treningu pukla šaka. No, uspjeli smo je za ovaj meč dobro bandažirati kako se to u meču ne bi primijetilo." (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter