Fina će pokrenuti internu kontrolu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Financijska agencija (Fina) u srijedu nam je potvrdila da su prema pogrešno ovršenom Puljaninu inicirali naloge u cjelokupnom iznosu od  2.973,53 kune na teret svog računa 29.veljače s datumom izvršenja 1. ožujka. Naime, pitali smo ih zašto Puljanin nije dobio sredstva na jedan račun i u ukupnom iznosu koliko mu je greškom oduzeto. U Fini među ostalim napominju

da su izvršili povrat sredstava, sukladno Ovršnom zakonu, na način da se sredstva vraćaju na račun s kojega su i naplaćena.

- Financijska agencija nadležna je i za vođenje Jedinstvenog registra računa, iz kojeg je razvidno da su sredstva vraćena na aktivne/otvorene račune. Povrat sredstava nije bilo moguće izvršiti isključivo na jedan račun, s obzirom da je ovršeniku izvršena naplata s više ovršenikovih računa. Napominjemo, da se u ovome slučaju radi o nenamjernoj pogrešci, koja je u potpunosti namirena, odgovaraju nam iz nadležne službe za odnose s javnošću.

Na pitanje hoće li se provesti nadzor te hoće li netko snositi odgovornost, potvrđuju da Fina u ovakvim slučajevima pokreće interne kontrole te nakon utvrđivanja činjenica, donosi odgovarajuće korake i to sukladno internim aktima. "Koristimo priliku da se cijenjenom klijentu i ovim putem još jednom ispričamo", zaključili su iz Fine. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter