Fimi medija plaćala rokovnike s logom HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zagrebačkom Županijskom sudu još dvoje kooperanata Fimi medije, tvrtke preko koje se po tvrdnjama tužiteljstva izvlačio državni novac za HDZ-ov "crni fond" potvrdilo je danas da je ta marketinška agencija plaćala račune za olovke i rokovnike s logom HDZ-a.

Zdenko Kolaček, vlasnik poduzeća Ceh, posvjedočio je da je njegova tvrtka Fimi mediji ispostavila dvije fakture za ukupno 5460 olovaka na koje su otisnuli logo tada vladajućeg HDZ-a. Iako su im ispostavili fakturu, koja je u konačnici i plaćena, Kolaček je kazao da nikada nije imao kontakt s bilo kim iz Fimi medije, jer je posao dogovoren s tvrtkom Ema 95 koja im je dostavila prazne olovke i idejno rješenje tiska. Vlasnik "Eme 95" ranije je posvjedočio da je Fimi medija od njih naručivala još neke materijale sa simbolima HDZ-a.

Drugi svjedok, Zvonko Fišer, ispričao je da je njegova tvrtka Mar-mar Fimi mediji ispostavila rokovnike s logotipom Hrvatskih šuma i HDZ-a, što je ta agencija također uredno platila. Svjedok je kazao da se ne sjeća o kolikom je broju rokovnika riječ, odnosno koliko ih je bilo za Hrvatske šume, a koliko za HDZ.

Suđenje se ispitivanjem novih svjedoka nastavlja 5. studenoga.

Optužene u aferi Fimi medija, među kojima je i bivši premijer Ivo Sanader te HDZ, tereti se da su preko agencije u vlasništvu Nevenke Jurak izvukli oko 70 milijuna kuna od čega je većina završila u stranačkom crnom fondu.

I dok je većina optuženih priznala nedjelo Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve montiranog postupka, dok odvjetnici HDZ-a ističu da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter