Fimi-media: Novac za estradnjake, Kalmetu, Šukera...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na suđenju za Fimi-mediju svjedočile su četiri zaposlenice Fimi-medije i Carinske uprave. O radu ravnatelja carine Mladena Barišića i njegovim neobičnim sastancima govorila je njegova pomoćnica Sanja Crnković.

Posvjedočila je da su u Barišićev ured dolazile osobe koje nisu imale veze s njegovim poslom u carini. Crnković kaže da te goste nisu evidentirali, a radilo se o ministrima i drugim saborskim zastupnicima, predsjednicima uprave javnih trgovačkih društava te glasnogovorniku Vlade Ratku Mačeku i estradnim zvijezdama.

Kaže da je Maček s jednog sastanka izašao s tamnoplavom vrećicom kakve je vidjela u sefu i u kojima je bio čuvan novac. Po Mačekovom odlasku Barišić je prokomentirao: "Izbori se plaćaju i puno poslije izbora".

Sjeća se da su na sastanke dolazili i Nina Badrić, Ivana Banfić, Thompson...

Crnković je, kaže, imala pristup uredskom sefu u kojem su dvije police bile odvojene za osobne potrebe Mladena Barišića, a dvije za tajne dokumente. Samo je ona uz Barišića imala pristup sefu. Rekla je da je na tim policama vidjela plave vrećice s novcem, kuverte, smeđu kožnu torbu i jednu kutiju.

Ukupno je dva ili tri puta brojala novac s Barišićem i HDZ-ovom računovotkinjom Brankom Pavošević. Jednom prilikom izbrojili su "par milijuna kuna" u eurima, kunama i dolarima.

Nakon Sanaderove smjene Barišić je u uredu prokomentirao da odjednom "mobitel šuti" i "nitko ne dolazi".

Dolazila je tek šefica Fimi-medije Nevenka Jurak koja je imala "privatan odnos" s Barišićem.

Kod Barišića je dvaput došao i Ivo Sanader nakon ostavke na mjesto premijera. Od ministara su dolazili Božidar Kalmeta, Ivica Kirin i Ivan Šuker. (M. Barukčić/Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter