Filmu "Krugovi" nagrada za režiju u Wiesbadenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srdanu Golubovicu, redatelju filma "Krugovi" dodijeljena je nagrada za najboljeg redatelja na upravo završenom Festivalu filmova iz srednje i istocne Europe "goEast" u Wiesbadenu, što je peta nagrada tom filmu otkako je u sijecnju premijerno prikazan na prestižnom Sundance Film Festivalu, izvijestio je danas hrvatski koproducent, Propeler Film.

Film "Krugovi" prica je o petero ljudi koje je povezao tragican dogadaj, a tri paralelne price odvijaju se u Beogradu, njemackom Haleu i bosanskohercegovackom Trebinju prateci likove koji se nakon dvadeset godina suocavaju s prošlošcu. Uz Leona Luceva, u glavnim ulogama su Aleksandar Bercek, Nebojša Glogovac, Hristina Popovic i Vuk Kostic.

Ta koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemacke i Francuske vec je prikazana na desetak medunarodnih festivala, a slijede gostovanja u Južnoj Koreji, SAD-u, Makedoniji, Izraelu i Rumunjskoj. Dosad je osvojio posebnu nagradu žirija na Sundanceu, Nagradu ekumenskog žirija na Berlinaleu, nagradu publike u Sofiji te nagradu za najbolji film u Bariju.

Filmski festival 'goEast' ove je godine od 10. do 16. travnja prikazao 132 filma iz 30 zemalja. Na festivalu je prikazan još jedan projekt Propeler Filma, omnibus "Zagrebacke price vol. 2", u popratnom programu "Onkraj pripadanja" posvecenom filmovima razlicitih estetika i formi koji se bave vezama srednje i istocne Europe, a usmjeren je na prevladavanje nacionalnih i regionalnih granica i odbacivanje ustaljenih obrazaca mišljenja. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter