Filmu "Krugovi" nagrada na festivalu u Wiesbadenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film srpskog redatelja Srdana Golubovića "Krugovi", u čijoj je produkciji sudjelovala i zagrebačka producentska kuća Propeler film, dobio je nagradu za najbolju režiju na ovogodišnjem filmskom festivalu GoEast u Wiesbadenu.

- Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je filmu "Krugovi" redatelja Srdana Golubovića koji jedan istiniti i traumatičan događaj pretvara u filmski kompleksnu i višeslojnu priču, piše u obrazloženju nagrade međunarodnog žirija pod predsjedanjem mađarskog redatelja Bencea Fliegaufa, u čijem je radu sudjelovala i hrvatska glumica Marija Škaričić.

Film "Krugovi" snimljen je u suradnji producentskih kuća iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, a tematizira smrt srpskog vojnika Srđana Aleksića kojega su 1993. u Trebinju ubili vlastiti suborci jer je spasio život sugrađaninu muslimanske vjeroispovijesti.

"Krugovi" su već višestruko nagrađivani, između ostalog i specijalnom nagradom žirija na festivalu u Sundanceu kao i nagradom ekumenskog žirija na ovogodišnjem Berlinaleu.

Nagradu za najbolji film ovogodišnjeg festivala GoEast osvojila je gruzijsko-njemačko-francuska koprodukcija "Dugi svijetli dani" redatelja Nane Ekvtimišvili i Simona Grossa.

Filmski festival GoEast okrenut je filmskoj produkciji istočne Europe, a ove godine održan je 13. put. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter