Filmu Irene Škoric prva nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarni film "Sudbina broja 13" redateljice i scenaristice Irene Škoric dobio je prvu platinastu nagradu na WorldFestu - medunarodnom filmskom festivalu koji je održan od 9. do 18. travnja 2010. u Houstonu, izvijestila je autorica filma.

Prošle je godine na tom festivalu, koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu, kratki igrani film "Rastanak" Irene Škoric dobio srebrnu nagradu za režiju.

"Sudbina broja 13" je film o tramvaju broj 13 koji "vozi svugdje i nigdje" i poput ukletog Holandeza luta ulicama Zagreba. Skrivio je najtežu nesrecu u povijesti, ubio je najviše ljudi i najcešce iskliznuo iz tracnica. Pa ipak, taj šarmantni vremešni stroj nadimkom "Genscher" putujuci je hotel i dnevni boravak cijeloj jednoj nevidljivoj Hrvatskoj koju je tranzicijsko vrijeme odbacilo na marginu i koja kao da zajedno s njim putuje u rezalište, istice autorica filma koja je jedan od putnika u tom tramvaju.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu gdje je osvojio nagradu publike, a u Houstonu je imao medunarodnu premijeru.


Podijeli: Facebook Twiter