Filmski songovi Arsena Dedica u Circolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festivalska publika u ponedjeljak u 20 sati u dvorani Zajednice Talijana docekat ce Arsena Dedica koji ce održati jedinstveni koncert na kojem ce izvesti iskljucivo filmske songove i pjesme o filmu.

Bit ce to presjek jedne impresivne kantautorske karijere fokusiran upravo na neraskidivu ljubav Arsena Dedica i filma. Ulaz na koncert ce biti slobodan, ali je broj mjesta ogranicen, pa se posjetitelji pozivaju da zauzmu mjesta na vrijeme.

Kantautor Arsen Dedic bio je prvi skladatelj filmske glazbe koji je dobio nagradu "Vladimir Nazor" za životno djelo iz podrucja filmske umjetnosti, zasluživši tu cast antologijskim partiturama za više od stotinu filmova (Glembajevi, Živa istina, Donator...) i televizijskih serija (U registraturi, Prosjaci i sinovi...).

No, osim filmskih partitura napisao je i veliki broj filmskih songova, kao i pjesama nadahnutih filmovima. Prva i najpoznatija Arsenova pjesma posvecena filmu bila je "Moderato cantabile", napisana 1964. i nadahnuta filmom Petera Brooka po scenariju Marguerite Duras iz 1960. godine, no to je bio samo pocetak njegove vezanosti uz sedmu umjetnost.


Podijeli: Facebook Twiter