Filmski festival smijeha u Puli

Luminaris
Luminaris

Uz besplatan ulaz na sve projekcije, u Klubu Pulske filmske tvornice u petak i subotu prikazat će se najbolji domaći, inozemni i dječji igrani, animirani i dokumentarni filmovi s 2. Međunarodnog filmskog festivala smijeha (FIFES), koji je u Zagrebu održan u travnju.

Program počinje sutra u 19 sati projekcijom najboljih domaćih filmova, a iste večeri u 20.30 sati bit će prikazano osam najboljih inozemnih filmova autora iz Španjolske, Moldavije, Italije, Švicarske, Argentine i Njemačke. Dječjoj produkciji bit će posvećeno subotnje jutro, a projekcija 19 kratkih dječjih filmova (iz Belgije, Rusije, Brazila, Slovačke i Hrvatske) počinje u subotu u 10.30 sati.

Među najboljim domaćim ostvarenjima s 2. FIFES-a mjesto su pronašla i dva igrana filma u produkciji Pulske filmske tvornice - 12-minutni film Sande Letonje-Marjanović "Kako Tina zamišlja moje vjenčanje" te 15-minutni film Amira Alagića "Poigravanja ili pokvareni bojler", koji će biti prikazani u petak nakon 19 sati.

Ovaj festival inače organiziraju FFVAL (Foto - Film - Video Amateri Luke) i zagrebačka udruga Mistična bića, a na prva dva izdanja prijavilo se 380 autora iz 51 zemlje. Cilj manifestacije je pružiti priliku kreativcima da se na zabavan, smiješan i vedar način izraze kroz filmsku umjetnost. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter