Filmski barometar: Varalice u iščekivanju Oscara

Bradley Cooper i Christian Bale u "Američkim varalicama"
Bradley Cooper i Christian Bale u "Američkim varalicama"

Filmski siječanj u jedinom pulskom kinu počeo je reprizom hita "Hobit: Smaugova pustoš" redatelja Petera Jacksona kojim se nepotrebno razvučena trilogija o Bilbu Bagginsu i njegovim niskim i srčanim prijateljima napokon bliži kraju.

Repriza ovog filma bila je više nego nužna jer su tijekom prvog prikazivanja u kinu Valli samo oni najbrži i najuporniji uspjeli osigurati karte, a interes za film, izgleda, još uvijek ne jenjava.

U drugom siječanjskom tjednu u kino stiže razvikani i kontroverzni film Larsa Von Triera "Ninfomanka", točnije njegov prvi dio u kojem su uloge, između ostalih, ostvarili Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard i Stacy Martin.

Film "Ninfomanka" privukao je pažnju već s prvim foršpanom u kojem svi glavni glumci doživljavaju orgazam i koji je odmah pobudio interes za još jedno Von Trierovo "uvrnuto" viđenje seksualnosti.

Najzanimljiviji siječanjski film u kino Valli stiže zadnjeg tjedna u mjesecu, a radi se o "Američkim varalicama" redatelja Davida O. Russella ("U dobru i zlu", "Boksač" i "Tri kralja"). Film prati istinitu priču o prevarantu Irvingu Rosenfeldu koji je zajedno sa svojom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser prisiljen raditi za divljeg i rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasu, koji ih gura u opasan podzemni svijet Jerseyja.

Uloge u filmu ostvarili su Russelovi suradnici u prijašnjim filmovima Jennifer Lawrence, Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams i Robert de Niro. Film je nominiran u sedam kategorija za Zlatni globus što je dobar znak da će i na Oscarima biti jedan od favorita. (B. VINCEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter