Filmske večeri u ljetnom kinu na Brijunima

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U znaku povezivanja i obnavljanja suradnje s Festivalom igranog filma u Puli koji je ove godine proslavio 60. obljetnicu, od 31. srpnja do 30. kolovoza u ljetnom kinu Nacionalnog parka Brijuni održat će se revija suvremenog hrvatskog filma u sklopu koje će biti prikazano deset nagrađivanih filmova koji su u pulskom amfiteatru prikazani od 2000. do 2012. godine.

Projekcije u povijesnom ljetnom kinu prikazivat će se srijedom i petkom s početkom u 21 sat. Tako će posjetitelji u srijedu. 31. srpnja moći pogledati pobjednički film pulskog festivala iz 2000. godine "Maršal" redatelja Vinka Brešana, 2. kolovoza na rasporedu je pobjednik filmskog festivala 2002. godine "Fine mrtve djevojke" Dalibora Matanića, a 7. kolovoza pobjednički film 2004. godine "Ta divna splitska noć" redatelja Arsena Antona Ostojića.

Pobjednički film Pulskog filmskog festivala 2006. godine, "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara bit će prikazan 9. kolovoza a do kraja revije bit će još prikazani filmovi "Armin" Ognjena Sviličića (14. kolovoza), "Iza stakla" Zrinka Ogreste (16. kolovoza), "Metastaze" Branka Schmidta (21. kolovoza), "Neka ostane među nama" Rajka Grlića (23. kolovoza), "Kotlovina" Tomislava radića (28. kolovoza) te film "Halimin put" redatelja Arsena Antona Ostojića (30. kolovoza). Karte se prodaju od 19 do 20 sati, u dane prikazivanja filma, u Fažani, a koštaju 25 kuna, što uključuje prijevoz. Brod za Veli Brijun polazi u 20, a vraća se u 23 sata. (Hina, V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter