Filmske premijere i programi za najmlađe

Pulica u kaputu traje do nedjelje, 20. studenog
Pulica u kaputu traje do nedjelje, 20. studenog

Jesenja inačica filmskog programa namijenjenog najmlađima, Pulica u kaputu održat će se od danas pa sve do nedjelje, 20. studenog u kinu Valli. Bit će prikazano 11 dugometražnih i isto toliko kratkometražnih filmova, od kojih će čak dvadeset biti premijerno prikazano u Hrvatskoj. Službeno otvorenje programa na rasporedu je danas u 8.30 sati u kinu Valli, kada će biti upriličen i nastup mladih talentiranih gitarista OKUD-a Istra Demetre Cerović i Gabriela Radovića pod mentorstvom Alexa Nadišića.

Jutarnje su projekcije rezervirane za vrtiće i škole i već su u cijelosti popunjene, dok su poslijepodnevne projekcije namijenjene djeci u pratnji obitelji, prijatelja i drugih. I ove će se godine održati jednodnevna dvosatna radionica izrade filmske knjige Flip book pod vodstvom Vibora Juhasa.

U suradnji s Monte Librićem u prostorima kina Valli bit će postavljena prava pop-up knjižara s najnovijim izdanjima književnosti za djecu, a Gordana Trajković, odnosno popularna Baka Librić čitat će priče za laku noć.

U suradnji s Teatrom Naranča održat će se dvije kazališne predstave, "Zlatokosa" i "Cvilidreta", a riječ je o lutkarskim predstavama koje će biti odigrane u subotu 19. i u nedjelju 20. studenog u podne u foajeu kina.

Filmove će ocjenjivati sedmeročlani dječji žiri, ali i publika koja će po završetku svakog filma zaokružiti željenu ocjenu na glasačkom listiću. Osim uživanja u otkrivanju novih filmskih

naslova, djeca će moći kreirati animirane filmske knjige (flip book) te nacrtati svoje omiljene animirane likove koji će tijekom trajanja Pulice u kaputu i do kraja prosinca biti izloženi u foajeu Kina Valli. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter