Filmska radionica Igora Bezinovića

Igor Bezinović (D. ŠTIFANIĆ)
Igor Bezinović (D. ŠTIFANIĆ)

Klub Pulske filmske tvornice ugostit će ovoga tjedna filmskog redatelja i pedagoga Igora Bezinovića, koji će u četvrtak, s početkom u 20 sati, govoriti o sličnostima i razlikama stvaranja filmova u profesionalnom i amaterskom kontekstu te će na nizu primjera uspoređivati rad na svojim filmovima prikazivanim na raznim festivalima ("Blokada", "Susret", "Goli sati"...) s radom na kratkim amaterskim videima.

Široj javnosti Bezinović je najpoznatiji po odličnom dokumentarnom filmu "Blokada" o studentskoj blokadi i preuzimanju zagrebačkog Filozofskog fakulteta 2009. unutar šire studentske borbe za besplatno obrazovanje.

Nakon njegova predavanja u četvrtak uslijedit će besplatna trodnevna radionica razvoja ideje i scenarija u sklopu zimskog ciklusa produkcije Pulske filmske tvornice. Radionica će se održati u petak od 17 do 21 sat, te u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati i od 17 do 21 sat. Zainteresirani se mogu, do četvrtka, prijaviti na mail adresu [email protected].

Radionica će omogućiti desetorici polaznika upoznavanje s važnošću odabira i oblikovanja ideje, osnovnim principima za uspješno strukturiranje filmskog sinopsisa kao temeljnog sredstva za izražavanje i razvijanje filmske ideje te osnovnim načelima pisanja scenarija, njegovim težištima, problemima i kvalitetnoj razradi. (Z. ANGELESKI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter