Filmska pljacka u Zelenoj Laguni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U jucerašnjoj oružanoj pljacki mjenjacnice u autokampu Zelena Laguna nitko nije ozlijeden, a razbojnici su ugrabili i pobjegli s više desetaka tisuca kuna. Pljacka se dogodila usred bijela dana, u 14.20 sati, kada je u mjenjacnici bilo nekoliko gostiju kampa i 22-godišnja djelatnica koja je uplašena i šokirana razbojnicima predala novac.

Na konferenciji za novinare u PU istarskoj glasnogovornica Nataša Rogic izvijestila je da su dva razbojnika ušla u mjenjacnicu i pod prijetnjom vatrenog oružja od djelatnice zatražili novac nakon cega su pobjegli s plijenom. Dodala je da su trenutku pljacke, obojica na glavi imala tamne kape šilterice te da u mjenjacnici, osim djelatnice, nije bilo nikog.

Medutim, za razliku od policijskog izvješca, od djelatnika opljackane mjenjacnice doznajemo da je u njihove prostorije ušao samo jedan razbojnik, dok ga je drugi cekao u automobilu. Razbojnik je ušao u recepciju i natjerao djelatnike zajedno s gostima da legnu na pod. Ušao je iza pulta i od djelatnice mjenjacnice zatražio novac nakon cega je pobjegao.

"Ušao je, pokupio novac i pobjegao, sve je trajalo nekoliko sekundi. Djelatnica za pultom se šokirala, kao i ostali prisutni u recepciji koji su legli na pod. Pokupio je novac i pobjegao s prijateljem koji ga je cekao vani u automobilu. Žalosno je, ali suocili smo se realnošcu koja je postala svakodnevnica kod nas", ispricala nam je šefica mjenjacnice koja je htjela ostati anonimna.

Inace, mjenjacnica se nalazi u sklopu recepcije autokampa Zelena Laguna, a smještena je prije samog ulaska u kamp. Pristup recepciji je pogodan jer je pored ceste, a ispred mjenjacnice, veliki parking. Razbojnici su vjerojatno na to i racunali kada su krenuli u pljacku, a dobro su izracunali i vrijeme buduci je najveci dio turista tada bio na plaži.

Radi što bržeg pronalaska razbojnika policija je u široj okolici Poreca postavila prometne blokade koje su bile na snazi i u srijedu, ali samo na užem podrucju Poreca.


Podijeli: Facebook Twiter