Filmovi s Pule u Dubrovniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnjim 61. Dubrovackim ljetnim igrama (od 23. do 29. srpnja) bit ce prikazano šest filmova s 57. festivala igranog filma u Puli (od 17. do 24. srpnja) - tri iz medunarodnog programa Europolis-Meridijani i tri najbolja filma iz domace produkcije, najavljuju iz Dubrovackih ljetnih igara, uz napomenu da je to u povodu 10. obljetnice internacionalizacije Festivala igranog filma u Puli.

Dubrovcani i njihova publika imat ce priliku pogledati britansku kostimiranu dramu "Vojvotkinja" redatelja Saula Dibba, njemacku futuristicku romanticnu dramu "Transfer" Damira Lukacevica i americku romanticnu dramu "Grad konacnog odredišta" Jamesa Ivoryja.

Iz nacionalnog programa prikazat ce se dobitnici Zlatnih vrata - najbolji film po ocjenama publike - Velike zlatne Arene i Grand prixa po ocjeni strucnog žirija.

Kako se bar do sada najavljivalo, a neki su filmovi vec i prikazani u javnosti (prijave za Pulu su takoder završene pa se ceka konacna odluka Vijeca), birat ce se izmedu filmova: "Neka ostane medu nama" Rajka Grlica, "Dva suncana dana" Ognjena Svilicica, "72 dana" Danila Šerbedžije, "Majka asfalta" Dalibora Matanica i "Šuma summarum" Ivana Gorana Viteza.

Hrvatski audiovizualni centar je takoder u sklopu predstavljanja na regionalnom paviljonu u Cannesu proteklih dana najavljivao i omnibus autorica - Ivone Juke, Ane Marie Rossi, Ines Tanovic, Marije Džideve i Hanne Slak "Neke druge price", koji je nastao u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Makedonije, BiH i Slovenije, a u sklopu toga predstavljeni su i Grlic, Ivan Goran Vitez i Šerbedžija, kao i dugometražni crtani "Duga" Joška Marušica, dok je "Bella biondina" pokojnog Daniela Marušica ocito ostala bez potpore za prebacivanje na 35 milimetra.


Podijeli: Facebook Twiter