Filmovi s 57. Pule u Rijeci, Osijeku...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na desetu obljetnicu internacionalizacije Festivala igranog filma u Puli odabrani filmovi iz Medunarodnog programa Europolis-Meridijani, selektirani s najuglednijih svjetskih festivala, bit ce prikazani i na Rijeckim ljetnim nocima, Dubrovackim ljetnim igrama, Splitskom ljetu i Osjeckom ljetu kulture. Sve projekcije održat ce se na otvorenom, u ljetnim kinima pod zvjezdanim nebom, javljaju iz Pula Film Festivala.

Program stranih filmova iz Pule na Dubrovackim ljetnim igrama i Splitskom ljetu otvara se britanskom kostimiranom dramom "Vojvotkinja" redatelja Saula Dibba s Keirom Knightley u glavnoj ulozi. Slijedi film Jamesa Ivoryja "Grad posljednjeg odredišta" u kojem ce dolazak mladog pisca uznemiriti živote clanova obitelji preminulog književnika koji žive na velikom imanju u Urugvaju.

Na samom kraju, Damir Lukacevic, redatelj roden u Zagrebu, koji živi i radi u Njemackoj, predstavit ce intrigantnu futuristicku dramu "Transfer" o paru starijih bogataša koji posebnoj klinici placaju da bi prešli u tijela dvoje mladih i živjeli novu mladost.

Publika u Rijeci i Osijeku imat ce prilike vidjeti i talijanski film "Veliki san" Michelea Placida, o ljubavnoj vezi za vrijeme studentskog pokreta 1968. Osim toga, u Rijeci ce biti prikazana i ceška humorna drama "Engleske jagode" Vladimira Drhe, o nacinu na koji je ceški provincijski gradic docekao sovjetsku intervenciju 1968., a u Osijeku i film s otvaranja ovogodišnjeg Berlinalea "Odvojeni zajedno" Quanana Wanga, o susretu bivših ljubavnika nakon 60 godina razdvojenosti uslijed podjele Kine i Tajvana. (B. VINCEK)

Pula Film Festival ima kanal na You Tubeu
Festival igranog filma u Puli pokrenuo je svoj videokanal na najpopularnijem svjetskom internetskom servisu za videosadržaje You Tube. Na kanalu PFF-a se osim špice, festivalskog spota i Kulturistovog spota za 57. festival mogu pronaci i foršpani svih dosad potvrdenih filmova Medunarodnog programa Europolis-Meridijani: "Vojvotkinja", "Car", "Daj mi ruku", "Veliki san", "Engleske jagode", "Lourdes", "Samac", "Nesreca", "Odvojeni zajedno", kao i prvi potvrdeni film iz PoPularnog programa, "Imaginarij doktora Parnasusa". Festival ce nastaviti objavljivati foršpane filmova iz svih kategorija po njihovom uvrštavanju u program. Kanal je dostupan na adresi: http://www.youtube.com/user/pulafilmfestival.


Podijeli: Facebook Twiter