Filmovi pulskih studenata u kinu Valli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kratki autorski filmovi, radovi studenata druge godine Uciteljskog studija - modul Informatika na Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli, u utorak su premijerno prikazani u kinu Valli. Nastali su u sklopu kolegija Audio i videoobrada, pod mentorstvom voditelja Janka Žufica. Osim njega, prije projekcije ucenike i gledatelje pozdravili su Nevenka Tatkovic, procelnica Odjela za odgojne i obrazovne znanosti, i rektor Robert Matijašic.

Studenti su u sklopu ovog kolegija naucili kako snimati film, i to od ideje do finalizacije, a zanimljivo je napomenuti da su filmski radovi snimani njihovom vlastitom opremom - od mobitela preko fotoaparata pa sve do amaterskih videokamera.

"TV prodaja" Tomislava Lombarda parodija je na televizijske reklame koje nude "revolucionarne" proizvode sumnjive djelotvornosti. "13:09" Maje Matic kratki je eksperimentalni film egzistencijalistickih kontura koji putem ubrzane snimke propituje apsurd svakodnevice.

"Razglednica iz Istre: Peroj" Aleksandra Cveka dokumentarna je prica o istarskom gradicu, dok se "B... kao Bullying" Dragane Brcina bavi temom nasilja (u ovom slucaju verbalnog) medu studentima. Zanimljivo je što je autorica za nasilnika izabrala ženski lik, koji manipulira, vrijeda i iskorištava jednog mladica.

"Dom kao obitelj" Eni Banfic i Jasne Alajbegovic dokumentarni je uradak o pulskom Domu za djecu i mlade punoljetne osobe, dok je "Vecera za 5" Marije Buzov satiricni pogled na uspješnu emisiju RTL-a. Zadnji prikazani film bio je "Better life or...?" Tomislave Žajgar, koji na komican nacin u život pojedinca unosi kompjutorske funkcije kao što su copy/paste ili search. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter