Filmovi, glazba i solarni kino

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na današnjoj konferenciji 57. Festivala igranog filma u Puli predstavljeni su bogati popratni programi Ukratko na Portarati, projekt Solarnog kina, te glazbeni program ovogodišnje festivalske edicije. Producentica Festivala Tanja Milicic predstavila je ovogodišnji program Ukratko na Portarati unutar kojeg ce tijekom svakog dana od 17. do 24. srpnja biti prikazan vrijedni izbor filmova za sve dobne skupine.

"Na dan otvaranja Festivala, dakle 17. srpnja u 22.15 sati nakon vatrometa u Areni biti ce prikazani poljski animirani filmovi o Loleku i Boleku, a nakon animiranih pocetaka na Portarati uslijedit ce i malo drugaciji sadržaji koji ce pocinjati svakog dana u 21.30 sati.

Moci cemo pogledati selekcije filmova iz barcelonskog Medunarodnog festivala kratkog filma (Sólo para Cortos) 18. srpnja, najbolje filmove svih dosadašnjih amaterskih natjecaja doFuraj svoj film 19. srpnja, ekološku selekciju kratkih filmova sa Sisak Eco Film Festivala 20. srpnja, Dragulje Zagreb Filma – animirane filmove nastale u periodu od 1958. do 2010. godine u srijedu 21. srpnja.

Na Portarati ce biti prikazani i filmovi s arheološkom tematikom s AGONA - Medunarodnog skupa arheološkog filma na Mediteranu i selekcija art filmova s L'alternative – Festivala nezavisnog filma u Barceloni i to 22. srpnja, dok je zadnja dva dana festivala, 23. i 24. srpnja na programu selekcija hrvatskih kratkih igranih filmova", kazala je Milicic.

Novi projekt Festivala igranog filma u Puli u suradnji s Arenaturistom i Zelenom Istrom bit ce takozvano Solarno kino o kojem su govorile direktorica Odjela marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljevic i predstavnica Zelene Istre Irena Burbe. Solarno kino CosyMo je zapravo kombi originalno baziran u Nizozemskoj s vlastitim solarnim sustavom putem kojeg se sva audio-vizualna elektronicka oprema napaja elektricnom energijom.

CosyMo i za vožnju koristi ekološki prihvatljive izvore energije: elektricnu energiju, odnosno biogorivo. Solarno kino reklamirat ce 57. Festival u objektima Arenaturista, svakim danom u 21. 30 sati: na Verudeli 13. srpnja, u Kampu Stoja 14. srpnja, u Kampu Indie 15. srpnja, u Kampu Stupice 16. srpnja te u Rojcu 20. srpnja, a u sklopu svog programa prikazivat ce nezavisne kratke filmove ekološke tematike.



Na konferenciji je predstavljen i raznolik zabavni program, a Ela Poljarevic, voditeljica Odjela za zabavne programe objavila je sve glazbene izvodace koje ce filmsko ljeto u Puli uciti zanimljivijim.

"U Circolu Zajednice Talijana održavat ce se vecina glazbenih programa koji pocinju 10. srpnja kada ce nastupati grupa Overflow u 23.30 sati. Stampedo, kojeg možemo nazvati i kucnim bendom festivala na redu je u petak 16. srpnja takoder u 23.30 sati. Franko Krajcar i Indivia ce osim u Circolu 22. srpnja u 23.30 sati nastupati i na Forumu u subotu 17. srpnja u 22. 30 sati.

Arsen Dedic i Branko Bulic održat ce vecer filmskih songova u Circolu 19. srpnja u 20 sati, a domace snage, grupe Nola i Dogma nastupat ce takoder u Circolu 22. odnosno 23. srpnja u 23.30 sati. Za kraj festivala, dakle zadnjeg dana na redu je koncertna poslastica na Forumu, nastup grupe TBF s pocetkom u 23. 30 sati.

U Circolu cemo imati i rodendanski party Radia Pule na kojem ce nastupati Bruno Krajcar, DJ Edi i plesni studio Zaro 19, srpnja u 23. 30 sati te vec najavljenu koncertna vecer talijanske filmske glazbe skladatelja Ennia Morriconea i Nine Rote na kojoj ce svirati trubac Mauro Maur i pijanistica Françoise de Clossey na dan otvaranja festivala, 17. srpnja u 19. 30 sati prije programa u Areni", kazala je Poljarevic.


Podijeli: Facebook Twiter