Filmaši oduševljeni Rojcom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem prošlog tjedna završio je i proljetni Krojcberg, inace 11. po redu, u organizaciji udruga Otompotom, koju cine Ivan Klepac i Slave Lukarov i Distorzija koju vodi Dejan Gotal. Za razliku od prošlih godina ove su godine, recesiji usprkos, umjesto dosadašnje dvije organizirali cetiri radionice, i to likovnu, stripovsku, filmsku i fotografsku.

Filmaši su snimali sve što se dogada u Rojcu, a kako su prvi puta ovdje, sve ih je zanimalo, sve im je bilo novo i dopalo im se mjesto, o cemu nam je ispricao Lukarov. Filmska ekipa snimila je materijal od kojeg ce se montirati film, a u sklopu likovne radionice htjeli su oslikati dvorište, no zbog kiše morali su se vratiti u hodnike i slikati u sjevernom krilu na prvom i drugom katu.

Bilo je ukupno 16 polaznika, i to šest na likovnoj radionici, petero ih je sudjelovalo na stripovskoj, troje na filmskoj troje i dvojica na fotografskoj.



- Još jedna važna stvar je da smo svaki dan imali u Monteparadiso Hacklabu projekcije filmova, prica nam Lukarov. "U ponedjeljak je bila projekcija najboljih filmova s ovogodišnje Revije amaterskog filma (RAF), zatim smo u utorak vidjeli najbolje od Zagreb filma, pocevši od oskarom nagradenog Vukoticevog "Surogata".

U srijedu smo prikazali kratke filmove Kino kabareta, filmske ekipe iz Beca, a u cetvrtak smo napravili mali festival uvodnih špica za filmove i tako dalje", nabrojio nam je Lukarov.

Film koji su snimili u Puli mora se prvo montirati u Zagrebu pa ce ga prikazati najvjerojatnije na iducem Krojcbergu, a sažima utiske filmske ekipe koja je prvi put bila u Rojcu i s tri kamere su išli okolo. "Možda ce to više biti prica o samom Rojcu ili o radionici, a možda bude prica o ljudima koje su susretali", razmišlja Lukarov.


Podijeli: Facebook Twiter