Film tvrdi: Lady Di je ubijena!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šokantne fotografije princeze Diane koje su snimili paparazzi neposredno nakon stravicne prometne nesrece u kojoj je ona izgubila život, bit ce prvi put prikazane u dokumentarnom filmu "Unlawful Killing" što ce premijeru imati ovoga tjedna na filmskom festivalu u Cannesu.

Rijec je o 90-minutnom filmu koji je režirao i producirao britanski glumac Keith Allen, valja napomenuti, uz svesrdnu financijsku pomoc Mohammeda Fayeda, oca Dianinog ljubavnika Dodija Fayeda koji je zajedno s njom i vozacem Henrijem Paulom stradao u kobnoj nesreci u pariškom tunelu Pont de l'Alma.

I dok su bliski prijatelji princezom od Walesa zgroženi cinjenicom da ce se u filmu moci vidjeti crno-bijele fotografije njezinog lica, snimljene nekoliko minuta nakon te nesrece, tvorac dokumentarca u tomu ne vidi ništa sporno. Štoviše, tvrdi da su fotografije ranije objavljivane u nekim medijima i na internetu te da je to za britanski narod dobrodošao "lijek".

Iako je sud zakljucio da je smrt ipak skrivio pijani vozac Henri Paul, iz filma proizlazi sasvim drugacija istina.

Šestomjesecnu istragu sabotirao je britanski establišment, dokazi su skrivani od javnosti, clanovi kraljevske obitelji bili su izuzeti od ispitivanja i davanja dokaza, a novinari, osobito oni BBC-ovi, sustavno su krivo izvještavali o dogadajima i samoj presudi.

- Ovo je prica o tome kako je prevaren cijeli svijet, kazao je Keith Allen koji je film ponudio svim važnijim televizijskim postajama u Velikoj Britaniji, no dobio je iskljucivo odbijenice. Uz to, odvjetnici su tražili da iz njega izbaci cak 87 scena, pa film uopce nece biti prikazan na Otoku!

Redatelj, inace otac popularne pjevacice Lily Allen, kaže i da dokumentarac ne govori o uroti prije nesrece, vec uroti koja se dogodila nakon nesrece.


Podijeli: Facebook Twiter