Film sniman u Istri pred njemačkom TV publikom

Kadar iz filma 'Unterwegs mit Elsa' nastao u Puli
Kadar iz filma 'Unterwegs mit Elsa' nastao u Puli

Sutra će se u 20.15 na njemačkom nacionalnom televizijskom programu ARD prikazati igrani film "Unterwegs mit Elsa" ("Putovanje s Elsom") koji je prije godinu i pol, u njemačko-hrvatskoj produkciji, sniman u Rovinju, Puli i Plominu.

Priča je to o Elsi kojoj je umro muž, no ona otkriva da je pokojnik kupio vilu u Hrvatskoj. Radi se o filmu ceste u čijem je središtu putovanje triju žena iz jedne obitelji. Naslovnu ulogu Else tumači Michaele May koju su njemački turisti prepoznavali dok je snimala u Puli, a njene kćerke glume Ulrike C. Tscharre i Alicie von Rittberg. U filmu se pojavljuju i neki naši poznati glumci poput Gorana Grgića i Svena Medveščaka te Alaina Blaževića koji je poznat u Njemačkoj. Film je režirala Bettina Woernle, s hrvatske strane koproducirala ga je Pakt Media d.o.o. Zagreb, dok je za fotografiju zadužen nagrađivani pulski fotograf Hassan Abdelghani.

U scenama snimljenima u Puli Elsa Novak s kćerkom Fanny i unukom Clarom na proputovanju je kroz najveći istarski grad. Tri žene uputile su se iz Muenchena u Opatiju gdje najstariju gospođu Novak čeka vila naslijeđena od pokojnog muža, ali im se Citroenova "žaba" pokvari na cesti, a jedini automehaničar koji im može pomoći nalazi se u Puli pa automobil odvoze u njegov servis iza Uljanikovog zida, dok se one krijepe u fast-foodu "Junior" na rivi. Poslijepodne odsjednu na Forumu, u hotelčiću koji glumi kafić Diana, a večer provedu u "Cvajneru".

Uz film na stranici https://www.kroati.de/kroatien-infos/drehorte-film-unterwegs-mit-elsa.html može se vidjeti i specijalni prilog o mjestima gdje se film snimao, s fotografijama, brošurom i foršpanom. Filmska ekipa je bila oduševljena Hrvatskom te vjeruju da će pobuditi želju kod Nijemaca da posjete našu zemlju. Osim u Istarskoj županiji, film je sniman i na Liburniji u Brestovi, Ičićima, Lovranu, Opatiji i Voloskom. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter