Film "Purple Rain" s Princom u 150 kina u SAD-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mreže AMC i Carmike Cinemas prikazat će od subote do četvrtka u više od 150 kinodvorana u Sjedinjenim Državama film "Purple Rain" s Princom u glavnoj ulozi i tako odati počast glazbeniku koji je naprasno umro u četvrtak.

Taj dugometeražni film iz 1984. redatelja i scenarista Alberta Magnolija prikazat će se u svim većim gradovima u zemlji, a napose u devet dvorana u Minneapolisu, u Princeovom rodnom gradu. Film će istodobno prikazati i mnoga nezavisna kina u Los Angelesu, New Orleansu, Tampi, Sioux Fallsu i mnogim manjim gradovima. Kada se 1984. počeo prikazivati, film je zaradio 68 milijuna dolara, piše specijalizirana mrežna stranica Boxofficemojo.com.

Prince je pronađen mrtav u dizalu u svojem domu u predgrađu Minneapolisa u četvrtak u dobi od 57 godina. Istražitelji nisu pronašli znakove traume ili pokazatelje samoubojstva u njegovoj smrti, ali bi za objavljivanje rezultata obdukcije mogli trebati tjedni, rekle su vlasti. Šerif okruga Carver Jim Olson, čiji ured istražuje okolnosti njegove smrti, rekao je da je Princea posljednji put vidio živog poznanik koji ga je dovezao kući oko 8 sati navečer u srijedu. "Na tijelu nije bilo vidljivih znakova traume", rekao je Olson na konferenciji za novinare. "Nemamo razloga vjerovati u ovom trenutku da je ovo bilo samoubojstvo. Ostalo se istražuje". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter