Film o promjenama, težnji za boljim životom, prijateljstvu i ljubavi

Mlinifest: Makinjanje po starinski (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Mlinifest: Makinjanje po starinski (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Ekipa igranog filma "Mojih prvih 500" čije je snimanje počelo u produkciji Filmskog centra Istre predstavila se u pulskoj Villi Vulin. Snimljen je tek manji dio filma, a snimanje se nastavlja kroz tjedan dana, a prema najavi 90 posto scena bit će snimljeno u Hrvatskoj i Makedoniji, pa će se tako intenzivno snimati u Istri i to u Rovinju, Balama, Puli…

Film je predstavio u ime FCI-ja Jani Zombori koji je scenarist uz koscenariste Matea Klibu i Silvana Valčića. U filmu glume profesionalni glumci i amateri, a film je financiran iz privatnih, vlastitih izvora. Ostatak ekipe čine i Diego Martinčić, Noel Alić, Đole Macola, Noel Dusman, Sebastian Viternik, Leon Matijašić, David Pačalat, Katarina Boškoska, Stanko Ilić, Milka Ilić, Vaso Vulin, Royse King, Zlatko Ramić i Ljubo Milović.

Silvano Valčić objasnio je da se radi o akcijskoj kriminalističkoj drami, priči o trojici prijatelja koji se nađu u svijetu kriminala i put ih vodi do Njemačke. Upadaju u klopku i završavaju u zatvoru te se netko od njih odluči promijeniti, a netko nastavlja starim životom.

- To je film o promjenama, težnji za boljim životom, prijateljstvu i ljubavi, kaže Valčić.

Osim FCI-ja koproducenti su iz Njemačke, Beograda, Makedonije i Slovenije. Dream Team Pictures i producent Vjekoslav Katušin trebali bi film distribuirati na američko tržište. Direktor fotografije i redatelj je Svetomir Pajić Kiwi iz Beograda.

- Iako je zatvorena financijska konstrukcija, dodatno financiranje moglo bi čitav projekt dovesti na viši nivo, kaže Zombori, te ističe da traže da ih financijski podrže i lokalne vlasti jer snimanje filmova, u ovom slučaju u Istri, i njihovo prikazivanje privlači turiste. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter