Film o dva desetljeća Monteparadisa

Arhiva/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ
Arhiva/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ

U kinu Valli od danas do nedjelje moći će se pogledati prvi dokumentarni film o dvadeset godina Monteparadisa festivala koji se isprofilirao kao jedan od najznačajnijih underground festivala u ovom dijelu svijeta. Dokumentarac je jednostavno nazvan "Monteparadiso 20", traje 70 minuta, a na rasporedu je danas i sutra u 18.40 te u nedjelju u 20.20.

- Ovo nije dokumentarac samo za one koji imaju veze s Monteparadisom nego za sve koje zanimaju dokumentarni filmovi, poručuje Vibor Juhas koji je film snimao i montirao. Da bi dobio priču o dva desetljeća ovog festivala služio se rijetkim filmskim snimcima iz 1993. te fotografijama a popričao je i sa starim i novim organizatorima manifestacije. Na filmu je radio dva mjeseca i kaže da nije bilo teško jer je tema vrlo zanimljiva. No, Juhas već ima iskustva jer je već radio na glazbenim spotovima za bendove s lokalne scene, a radio je i na jednom kratkom igranom filmu. Nakon pulskih projekcija želja mu je "Monteparadiso 20" poslati na festivale po Hrvatskoj i okolici.

U nedjelju navečer, nakon projekcije, u Monteparadiso klubu u Rojcu, u 22 sata, održat će se i koncert na kojem će nastupiti talijansko-francuski punk 'n' roll sastav Whiskey Funeral i makedonski XA XA XA (odnosno HA HA HA na ćirilici), sastavljen od članova poznatih makedonskih grupa kao što su FPO i Bernays Propaganda. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter