Film Irene Škorić nagrađen na festivalu u Houstonu

Irena Škorić (arhiva)
Irena Škorić (arhiva)

Kratkometražni igrani film "I love YU" redateljice i scenaristice Irene Škorić, koji će zagrebačku premijeru imati u petak, 25. travnja na Danima hrvatskog filma, osvojio je Zlatnu nagradu za najbolji kratki igrani film u kategoriji drame na WorldFestu u Houstonu, jednom od najstarijih festivala nezavisnog filma u svijetu.

"I love YU" se snimao na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme. Taj film, nastao u produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana, najavljuje se kao uradak koji "emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek".

U filmu glume Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Direktor fotografije je Raul Brzić, montažer Veljko Segarić, a film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Festival u Houstonu ove se godine održao od 4. do 13. travnja u svom 47. izdanju, a o njegovom značaju govori i podatak da su mnogi danas proslavljeni redatelji dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove. Među njima su i Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, braća Coen, Brian De Palma.

Međunarodna premijera filma "I love YU" održala se u rujnu prošle godine na filmskom festivalu u Montrealu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter