Film "Gravity" otvara venecijansku Mostru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film meksičkog redatelja Alfonsa Cuarona "Gravity" s Georgeom Clooneyjem i Sandrom Bullock u glavnim ulogama otvorit će 70. filmski festival u Veneciji, koji će se održati od 28. kolovoza do 7. rujna.

Cuaronov film bit će prikazan u 3D tehnici u Palazzo del Cinema na Lidu nakon svečanog otvorenja Mostre, najavljeno je na internetskim stranicama festivala.

Bit će to svjetska premijera trilera u kojemu Sanda Bullock i George Clooney glume astronaute u rutinskoj misiji koji se nakon uništenja letjelice nađu odsječeni od svijeta.

Alfonso Cuaron, kojeg organizatori Mostre predstavljaju kao "jednog od najcjenjenijih redatelja u svojoj generaciji", ne gostuje prvi put na najstarijemu filmskom festivalu na svijetu. Njegov film "I tvoju mamu također" dobio je 2001. godine nagradu za najbolji scenarij, a Gael Garcia Bernal i Diego Luna osvojili su nagrade za najbolje mlade glumce. Pet godina poslije njegov film "Djeca čovječanstva" dobio je nagradu za najbolju fotografiju.

Natjecateljski program venecijanskoga filmskog festivala bit će objavljen krajem srpnja, a ocjenjivačkim sudom predsjedat će talijanski redatelj Bernardo Bertolucci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter