Film Wesa Andersona otvara Berlinale 2014.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetska premijera najnovijeg filma američkog filmskog redatelja Wesa Andersona "The Grand Budapest Hotel", humoristična drama s Ralphom Fiennesom u glavnoj ulozi, otvorit će u veljači berlinski međunarodni filmski festival Berlinale 2014., prenosi britanski BBC.

Radnja filma odvija se u slavnome europskom hotelu u razdoblju između dva rata, a prepričava priču o avanturama njegovog legendarnog vratara Gustava H i dječaka po imenu Zero Moustafa, koji pomaže u hotelu i postaje Gustavov najpouzdaniji prijatelj i štićenik.

Priča te britansko-njemačke koprodukcije uključuje i krađu te pronalazak neprocijenjive renesansne slike i borbu za ogromno obiteljsko bogatstvo. Sve se to događa u pozadini neočekivanih i dramatičnih promjena na Kontinentu, a dio filma sniman je i u Njemačkoj.

Gustava glumi Ralph Fiennes a njegovog štićenika Tony Revolori. U ostalim su ulogama Bill Murray, Edward Norton, Owen Wilson, Tilda Swinton, Jude Law, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Mathieu Amalric te Saoirse Ronan.

"Nepogrješivi šarm Wesa Andersona tom komedijom obećava odličan početak festivalskih događanja", izjavio je direktor Berlinala Dieter Kosslick. Scenarij za film potpisuje također Anderson, koji je dva puta nominiran za Oscara za najbolji izvorni scenarij za "Obitelj čudaka" (2001.) i "Kraljevstvo izlazećeg mjeseca" (2012.) te jednom za najbolji animirani film "Fantastični gospodin Lisac" (2009.), temeljen na istoimenoj knjizi Roalda Dahla. Film "Kraljevstvo izlazećeg mjeseca" prošle je godine otvorio filmski festival u Cannesu. Berlinale se održava od 6. do 16. veljače 2014. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter