Film "David Bowie Is Happening Now" i u kinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film "David Bowie Is Happening Now", čija se radnja temelji na izložbi o liku i djelu Davida Bowieja koja se održavala u londonskom muzeju Victoria&Albert između 23. ožujka i 11. kolovoza prošle godine, trebao bi biti prikazan i u kinima širom svijeta, piše časopis NME.

Film je prikazan na jedan dan, na zadnji dan izložbe, a jedan od voditelja muzeja Geoffrey Marsh izrazio je zadovoljstvo uspjehom prikazivanja. Film je, istaknuo je, imao 200 projekcija u Britaniji, od Cornwalla do sjevera Škotske te je prodano oko 35.000 ulaznica.

Marsh je rekao i da rade na tome da se prikazivanje filma proširi da bi i oni obožavatelji iz ostatka svijeta koji nisu mogli doći u London vidjeti izložbu, mogli dobiti uvid u nju.

- Trenutno radimo na tome, no još uvijek nemamo datum, dodao je.

Marsh, koji je u filmu odradio ulogu naratora, rekao je da trenutno nema planova da film izdaju u DVD formatu. "Dizajniran je kao film o izložbi, a ne o Davidu, a izložbe imaju svoj životni vijek, nisu vječne", pojasnio je.

Iako Bowie nije sudjelovao u njoj, tu posve rasprodanu izložbu vidjelo je 300.000 posjetitelja muzeja. Izložba se uskoro treba otvoriti u Berlinu prije nego što se preseli u Chicago u jesen i u Pariz u proljeće iduće godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter