Film Bambi Molestersa na sarajevskom festivalu


Koncertni film "A Night in Zagreb" (Noć u Zagrebu) sisačke grupe The Bambi Molesters, u režiji njemačkog redatelja Marca Littlera, bit će prikazan danas na Sarajevo Film Festivalu u sklopu programa Operacija kino.

Dan kasnije taj će se surf-rock sastav predstaviti uživo sarajevskoj publici i njihovim brojnim gostima na koncertu u Pivnici HS.

Bit će to već drugo sudjelovanje tog glazbenog noir filma u kratko vrijeme na uglednim svjetskim filmskim festivalima, nakon što je "A Night in Zagreb" u srpnju prikazan na festivalu nezavisnog filma u Brazilu, Festivalu de Cinema Independente Alemao, održanom u Porto Alegreu, u tamošnjem istoimenom kultnom kinu.

Njemački redatelj M. A. Littler sve je traženije ime nove njemačke filmske scene koji iza sebe ima čitav niz glazbenih dokumentaraca kao što su "Voodoo Rhythm - The Gospel of Primitive Rock 'n' Roll', "The Dead Brothers - Death Is Not The End", "The Folk Singer - A Tale of Men, Music & America".

Autor je i egzistencijalnog igranog filma noir, snimljenog u crno-bijeloj tehnici "The Road to Nod" u kojem je koristio glazbu Bambi Molestersa te im poklonio spot za njihov singl "As the Dark Wave Swells" s istoimenog studijskog albuma.

Littler za svoje filmove i filmski rad kaže da ga zanimaju ljudi koji plešu na svoj ritam, zbog čega ga je i privukla ekipa iz Siska. Oduševljen njima i njihovom glazbom, Littler im je predložio da snimi njihov koncertni nastup u ožujku 2011. u zagrebačkom Teatru&TD.

Ideja je urodila DVD-om snimljenim u vrhunskoj HD rezoluciji u kojem je Littler minimalističkim zahvatima njihov nastup popunio kadrovima članova Bambi Molestersa u Zagrebu koji je kroz maglu postao mračni grad tajanstvene atmosfere.

Film je, zajedno s koncertnim CD-om, u izdanju Dancing Bear Recordsa izašao krajem 2011.

Osim sarajevskog nastupa, bend će u bliskoj budućnosti održati još nekoliko europskih koncerata: 12. rujna u Innsbrucku, 13. rujna u Groningenu, 14. rujna u Amsterdamu, 28. rujna u Novom Sadu, 29. rujna u Beogradu i 2. listopada u Ljubljani. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter