Filipini počinju popravljati štetu nakon potresa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Filipinske vlasti počele su u nedjelju ponovno uspostavljati opskrbu električnom energijom i vodom na područjima pogođena silovitim potresom na jugu zemlje u kojemu je poginulo šest osoba a više desetaka je ozlijeđeno, javljaju mediji.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u nedjelju je posjetio pogođena područja i obećao je vladinu pomoć u vrijednosti od 40 milijuna američkih dolara, objavio je portal vijesti ABS CBN.

Zamjenik guvernera pokrajine Suriagao del Norte, Carlos Egay, rekao je da se život polako vraća u normalu, nakon potresa magnitude 6,7 koji je u petak navečer pogodio Surigao City.

Stanovnici koji su pobjegli u više predjele bojeći se cunamija vratili su se u svoje domove.

Potres koji se dogodio u petak, najjači koji je pogodio taj grad nakon potresa 1879.,  teško je oštetio škole, mostove, domove, hotele i ostalu infrastrukturu, rekao je Egay.  

Filipini su na pacifičkom "vatrenom prstenu", gdje se spajaju tektonske ploče, zbog čega potresi i erupcije vulkana nisu rijetkost.

U zadnjem razornom potresu magnitude 7,1 koji je u listopadu 2013. pogodio središte Filipina poginulo je 220 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter