Filipini: Osam žrtava u pljački skladišta riže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam je osoba poginulo pri urušavanju zida u skladištu riže koje je pokušala opljačkati gomila u Alangalangu na otoku Leyte, prenose agencije s Filipina nakon prolaska tajfuna Haiyan koji je za sobom ostavio apokaliptičnu pustoš, a stanovništvo očajnički vapi za vodom, hranom, lijekovima, dok pomoć stiže na kapaljku.

- Zid skladišta urušio se i poklopio osam osoba koje su poginule na licu mjesta, objavio je u srijedu glasnogovornik Nacionalne uprave za hranu Rex Estoperez, prenosi agencija AFP s otoka Leyte jednog od najteže pogođenih tajfunom.

Policajci i vojnici čuvali su skladište riže koje pripada toj vladinoj agenciji, no gomila ih je pregazila i ugrabila 129.000 vreća riže, od čega je 96.000 u nejestivu stanju, rekao je Estoperez.

- Neki su ljudi doista gladni, no drugi pljačkaju da bi zaradili na crno, opisao je dužnosnik kaos nakon prirodne katastrofe.

Pet dana nakon prolaska tajfuna Haiyan, jednog od najsnažnijih koji je pogodio Zemlju, praćen vjetrovima jačima od 300 km/sat i valovima većima od pet metara, preživjeli Filipinci u najteže pogođenim područjima bez hrane su, vode, struje. U takvu očaju pomoć stiže na kapaljku te su neki uzeli oružje u ruke u potrazi za hranom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter